Fråga oss om utlandsstudier

Här hittar du frågor och svar om utlandsstudier. Om du inte hittar svaret på din fråga så kan du ställa din fråga till oss i formuläret längst ned på sidan. Du kan också ställa utlandsstudiefrågor till oss på Tiktok @utlandsstudier.se


De senaste frågorna >
CSN och finansiering
Visum
Försäkring
Skolor och antagning
Studieorter och länder
Studentboende
Övrigt

1155  besvarade FAQ-frågor på svenska

Ställ din utlandsstudiefråga här

Hittar du inte svaret du söker här ovan? Då kan du ställa din utlandsstudiefråga till våra experter här. Följ dessa riktlinjer för att få ett svar på din fråga:

  • Frågan bör vara av intresse för fler än bara dig. Har du frågor om specifika skolor och ansökan ber vi dig att fylla i en intresseanmälan så kommer skolan eller någon av våra samarbetspartners att hjälpa dig om möjligt.
  • Titta igenom frågorna ovan så att din fråga inte redan har besvarats.
  • Skriv en tydlig fråga (en komplett mening) på svenska och avsluta med frågetecken.
  • Håll dig till ett ämne och en kategori i din fråga. Om du har flera olika frågor så är det bättre att du delar upp dem.
  • Din fråga och ditt namn kommer att publiceras på denna sajt, din mail kommer dock inte att visas. Vi kommer inte att dela dina kontaktuppgifter med någon.
  • Läs detta om du har en stipendiefråga: på vår webbsida hittar du alla våra aktuella stipendier och rabatter till våra partnerskolor. Vi kan inte hjälpa dig med stipendier till skolor som vi inte har något samarbete med. För information om hur du hittar stipendier till andra skolor hänvisar vi till vår stipendieguide för utlandsstudier.
  • Vi tar inga fler betygsfrågor i vår FAQ-sektion. Dessa är ofta väldigt specifika och omöjliga att ge ett generellt svar på. Fyll i vår intresseanmälan istället om du undrar om dina betyg räcker för att komma in på din drömutbildning utomlands så får du personlig hjälp av en partner som är expert på just det land och den utbildning du är intresserad av. Här hittar du svaren på alla vanliga betygsfrågor.
  • Vi tar inga fler frågor om legitimationer och tillgodoräknande av utländska utbildningar i vår FAQ-sektion. Vi har besvarat massor av sådana FAQ-frågor redan och skrivit utförligt om det i våra artiklar tillgodoräkna dina utlandsstudier i Sverige och utbilda dig inom legitimationsyrken utomlands.

Vi besvarar frågorna så snart vi kan. Vi kan dock inte garantera någon bestämd svarstid. Frågor som följer dessa riktlinjer prioriteras och frågor som inte följer riktlinjerna kommer att raderas utan svar eller skrivas om.

 


Jag gillar/följer utlandsstudier.se på Facebook eller Instagram och får svar snabbare.

Jag vill ha ert nyhetsbrev om utlandsstudier (ca 6 gånger/år) och får svar snabbare.

Jag är medveten om att min fråga kommer att publiceras på sajten och att frågor som inte följer riktlinjerna ovan kommer att raderas eller skrivas om. Vill du ha hjälp med skolval och/eller ansökan gör du istället en intresseanmälan

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.