Hur får man ett intyg på skattebefrielse i England?

Hej!

Min dotter studerar på universitet i Colchester, England och har haft lite olika boenden. Första året bodde hon i studentlgh på skolans område och då var allt inbakat i priset. Under sitt andra skolår har hon delat en lgh med en skolkamrat men ska byta boende igen inför 3:e o sista året. Hyresvärden har nu bett henne att visa upp ett intyg på att hon är befriad från att betala skatt, men då undrar vi hur man får tag på detta?

Tidigare har hon bett att bli friskriven och fått ett godkännande på det. Först nu vill hyresvärden se detta pappret men då kan min dotter inte hitta detta. Hon har bett om ett nytt intyg men då har hon blivit ombedd att skapa ngt slags konto istället. Vad menar de med det, varför kan de inte bara skicka henne ett nytt? Hur ska min dottter få hjälp med att få ett nytt intyg på att hon är student och friskriven från att betala skatt?

Frågat av: Marianne Ljungberg, 5 years ago


Svar:

Jag har ingen expert på utländska skatteregler men här kommer lite input. Jag kan inte svara på varför hon ombetts att skapa ett konto, det kan vara så att myndigheten har ändrat sina regler eller också kräver de att man skaffar ett konto efter det första intyget för att underlätta deras administration. I sådana fall är det bara att följa deras instruktioner.

Heltidsstudenter i Storbritannien är befriade från council tax på studentboende om de kan bevisa att de studerar på heltid, t.ex. via ett dokument från sin skola. Här är några länkar där ni kan läsa mer om detta:

Läs mer om att studera i England, Skottland och Wales samt att hitta universitet i Storbritannien.

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2018-07-17 15:27:30 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Populära skolor