Kan man ha med sig hund vid amerikanska universitetsstudier?

Hej!

Jag planerar att hyra ett domicil där hundar är tillåtna, och betala en hundvakt att ta hand om hunden på dagarna, men att importera hunden i USA utgör ett aber, på grund av karantän. Måste svenska hundar sitta i karantän? Hur länge?

MVH,
Micke

Frågat av: Micke, 4 years ago


Svar:

Såvida ditt boende tillåter hundar och du har en hundvakt så ska det inte vara något problem att ha hund när du studerar i USA. Om du vill ta med hunden till skolan får du dock läsa på vad de har för policy gällande djur först.

För karantänreglerna hänvisar jag till de amerikanska myndigheternas information.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-07-08 08:16:52 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar 

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

What and where do you want to study abroad:


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Populära skolor