UMCH University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Påbörja dina medicin- och läkarstudier på UMCH i den populära staden Hamburg.

Medicin- och läkarstudier i Tyskland

På UMCH studerar du vid ett statligt universitet samtidigt som du får alla fördelar med ett privatdrivet campus. Undervisningen sker i små grupper, vilket möjliggör intensivt och personligt stöd. Det gör att dina frågor och behov kan hanteras på ett mycket mer riktat sätt, vilket också säkerställer din personliga utveckling. Undervisningen är på engelska på campuset i Hamburg-Bahrenfeld. Medicinsk terminologi lärs ut redan under de första terminerna. Att lära sig terminologin på engelska är fördelaktigt på flera sätt - bland annat är goda kunskaper i engelska viktigt inom den internationella forskningsvärlden.

Vad utmärker medicinprogrammet på UMCH?

  • 6-årig medicinsk examen på engelska med internationell campuskänsla
  • Praktikinriktad studiemodell med undervisning i små grupper
  • Klinisk-praktisk utbildning på tyska och internationella universitetssjukhus
  • Toppmodernt och högteknologiskt universitetscampus i Hamburg
  • Högt rankat universitet
  • Kvalificerad för USMLE, UK GMC osv efter examen
  • Möjlighet att arbeta i Tyskland efter examen
  • Möjlighet att doktorera vid UMCH

Ansök om medicin- och läkarstudier i Tyskland:
UMCH tar emot sökande från Sverige med slutbetyg från gymnasieskola, Kommunal Vuxenutbildning och Komvux High School certifikat. Antagningen baseras främst på ett antagningsprov (av multiple choice typ på ämnena kemi, biologi och allmänkunkskap) samt en intervju där du får motivera varför du vill läsa där och bevisa att du är bra på engelska.

Program

Studierna vid UMCH är uppdelade på sex läsår och påbörjas årligen i september/oktober. Varje läsår består av 28 veckors undervisning, var och en uppdelad på två terminer.

De fyra första terminerna består av två moduler var och pågår totalt 14 veckor – från och med 5:e terminen studerar man inte längre i moduler. Under de två första åren genomför studenterna den prekliniska delen av sina studier och från och med tredje året den kliniska delen.

Den prekliniska delen av studierna sker främst i Tyskland.

De tre första studieåren inkluderar endast tre moduler på två veckor vardera, som genomförs i Targu Mures, Rumänien.

Den kliniska delen (3:e till 6:e studieåret) kan alterneras mellan Hamburgs campus och UMFST-UMCH Teaching Hospitals and Practices.

Staden och campus

Utmärkta faciliteter

Det 8 000 m² stora campuset erbjuder studenterna ultramoderna faciliteter och god infrastruktur – till exempel moderna föreläsningssalar samt utmärkt utrustade läraundervisnings- och IT-salar. Alla lokaler på campus är tillgänglighetsanpassade.

Medicinsk-teknisk bakgrund

UMCH tillhandahåller banbrytande medicinsk teknik – som t ex tekniskt avancerade visualiseringssystemet för att illustrera anatomi (som 3D-anatomi och dissektionstabell). Alla undervisningsrum är utrustade med flera högupplösta kameror, vilket bland annat gör det möjligt för studenter att få tillgång till studieinnehåll, såsom inspelningar av föreläsningar, oberoende av tid och plats.

Universitetsstaden Hamburg

Hamburg är en fantastisk ort och en mycket attraktivt studiestad. Som en utbildnings- och forskningsmetropol är staden vid floden Elbe centrum för många kända institut och forskningscentra, vars ekonomiska och vetenskapliga betydelse gör staden till en toppplats för medicinsk utbildning. Hamburg kännetecknas också av en imponerande historia, som bland annat återspeglas i dess mångfacetterade arkitektur.

Det finns mängder av fritidsaktiviteter i Hamburg: det världsberömda konserthuset Elbphilharmonie, den traditionella fiskmarknaden i Altona, Hamburger Dom som den största mässan i norr, kryssningsdagarna, cirka 60 teatrar, mer än 60 museer, Interntional German Tennis Championship och hamnens födelsedag är bara ett litet urval av de olika sport-, kultur- och fritidsmöjligheterna. Båda floderna, Alster och Elbe, utgör grunden i många friluftsaktiviteter och det är nära till Nordsjön för den som vill göra en utflykt. 

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på UMCH University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Fakta

Antal studenrer 2023: 700

Studieplatser per år: 200

ECTS-poäng: 360

Läroyta: 8000 m2

Utbildningens längd: 6 år

Undervisningsspråk: Engelska


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till UMCH University Targu Mures Medical Campus Hamburg. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.