Går det att läsa upp sina betyg inför studier utomlands?

Hej,

jag har en elev som har för låga betyg för att komma in på önskat universitet i Usa. Om hon prövar upp en del av sina betyg efter gymnasiet på Komvux - gäller då de nya betygen om hon söker utomlands?

Frågat av: tina, 3 years ago


Svar:

Det är svårt att ge ett generellt svar på den frågan då USA inte har något centralt antagningssystem så skolorna gör sina egna bedömningar. På de topprankade prestigeskolorna där antagningsprocenten är låg är det inte säkert det godtas men på vanliga universitet med högre antagningsgrad så brukar det kunna gå. Vill man ha ett definitivt svar får man dock kontakta antagningsenheten på universitetet i fråga.

Om hennes betyg inte är så bra kan det dock vara en bättre idé att läsa de två första åren på ett amerikanskt Community College där det är betydligt lättare att komma in och billigare att läsa. Har hon bra betyg där kan hon sedan transferera till det önskade universitetet till år tre. Hon har störst chans om hon väljer ett Community College som har ett transferavtal med det berörda universitetet eller åtminstone ligger i samma delstat.

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2018-02-15 20:15:04 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor