Samu Language School

Samu Language School ligger mitt i centrala Tokyo. Detta är en prisvärd språkskola med trevlig engelsktalande personal för dig som främst vill läsa med asiatiska studenter.

Varför studera på Samu?

Det finns många skäl att studera med Samu:

Vänlig personal och välutbildade lärare
Samu vill ta väl hand om alla sina studenter. Deras personal har mångårig erfarenhet av språkskoleverksamhet och flera i personalen pratar bra engelska. De hjälper dig gärna med de problem och frågor som kan dyka upp. Alla Samus lärare är certifierade och har erfarenhet av att lära ut japanska utomlands. De strävar efter en hög undervisningskvalitet där språkinlärningen är både praktisk och kul.

Hjälp att hitta jobb i Japan
Samu delar byggnad med sitt systerföretag Bridge Academy. De kan hjälpa dig att hitta ett jobb i Japan helt gratis. De hjälper dig att förbereda ditt CV, hitta lämpliga jobb och förbereda dig för intervjun. Studenter på studentvisum som ansökt om arbetstillstånd har rätt att jobba deltid upp till 28 timmar i veckan. Om du har en kandidatexamen kan du även få hjälp att hitta ett heltidsjobb efter att du avslutat dina språkstudier.

Här lär du snabbt känna Asien
Samu ligger i Tokyos Korea Town, Shin-Okubo. På skolan kan du lära känna studenter från många asiatiska länder och öva japanska med dem.

Japanskakurser i Tokyo

Långa och korta kurser
På Samus long term courses studerar du med studentvisum från ett halvår till två år. Kursen ger rätt till CSN och innehåller 20 lektioner i veckan på för- eller eftermiddagar. Du kan starta i januari, april, juli eller oktober. Ansök senast 6 månader innan kursstart.

Samus short term courses varar i 1 till 3 månader och läses på visa vaiwer. De är för korta för att ge CSN men i övrigt är upplägget samma som på de längre kurserna men du behöver bara ansöka med en månads varsel.

Valbara klasser
För studenter som kan en del japanska (intermediate nivå och bättre) finns möjligheten till valbara lektioner inom färdigheter som du behöver förbättra. Du kan t.ex. ta lektioner med fokus på JLPT- eller EJU-examen.

Kulturupplevelser och språkinlärning
Under läsåret anordnar Samu ett antal olika evenemang där du får uppleva japansk kultur samtidigt som du övar dina språkfärdigheter. Några exempel på aktiviteter är teceremoni, blomsterarrangering, kimonoprovning, museibesök, onsen, barbeque och tävlingar inom sång, tal eller sport.

Skolan och Koreatown Shin-Okubo

Skolans historia och läge
SAMU Language School grundades 1986 för att erbjuda japansk språkutbildning till internationella studenter från alla delar av världen med intresse för det japanska språket och kulturen. Studenterna kan njuta av ett bekvämt campusliv i vår helt nya skolbyggnad som slutfördes under 2012. Campuset ligger i Shinjuku, centrala Tokyo, 2 minuters promenad från Shin-Okubo Station på cirkellinjen Yamanote line, en station norr om Shinjuk station som du kan prommenera till genom Kabukicho (Östra Shinjuku...) på 20 minuter. Shin-Okubo är en populär koreansk stadsdel där japansk och koreansk kultur möts. Här kan du äta underbar koreansk barbeque till bra priser.

Möt japanska studenter från Bridge Academy
Samu delar byggnad med Bridge Academy som förutom att hjälpa studenter att hitta jobb också undervisar japanska studenter i främmande språk. Emellanåt sammanför de eleverna från Samu och Bridge så att du kan lära känna och umgås med japanska studenter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har mångårig erfarenhet av Samu Language School. De har trevlig engelsktalande personal i en ny skolbyggnad med ett bra läge. Du ska vara medveten om att en stor majoritet av eleverna på Samu kommer från Asien vilket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på vad du är ute efter. Samu strävar dock efter att öka antalet västerländska studenter och erbjuder en stor rabatt till studenter som fyller i intresseanmälan på Utlandsstudier.se. Du får 70000 Yen, ca 5000 kr, i rabatt på long term courses och 10000 Yen, ca 700 kr, på short term courses. Då Samu redan har förmånliga priser blir detta bland de bästa pris du kan hitta för en japansk språkkurs i Tokyo.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Samu Language School

Fakta

Antal studenter: 450

Kursstarter: Januari, april, juli och oktober.

Nationaliteter: Samu har studenter från Kina, Korea, Vietnam, Nepal, Burma, Sverige, Ryssland, Thailand etc.

Faciliteter: Bibliotek, datorrum, föreläsningssal, studentlounge, dryckesautomater, rådgivningsrum och japanska medier för lärande

Nivåer: Från nybörjare till avancerad

Ackreditering: The Association for the promotion of the Japanese Language Education


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Samu Language School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.