Samu Language School

Samu Language School ligger mitt i centrala Tokyo. Detta är en prisvärd språkskola för dig som främst vill läsa med asiatiska studenter. De hjälper dig att hitta extrajobb i Tokyo.

Varför studera japanska på Samu?

Vänlig personal och välutbildade lärare

Vi har åtagit oss att ta hand om varje enskild elev på SAMU. All vår personal har arbetat inom detta område i många år, och de har själva erfarenhet av att studera utomlands. De känner till dina behov och är villiga att hjälpa dig att göra ditt studieliv smidigt och problemfritt. Vårpersonal är ett team med mångfald när det gäller ålder, kön och bakgrund. Alla våra lärare är licensierade och har erfarenhet av att undervisa japanska utomlands. Vår passion och professionalism ligger till grund för att hålla hög undervisningskvalitet och göra undervisningen både praktisk och rolig! Några av de unika egenskaperna hos oss inkluderar:

1. Små klassstorlekar: Med små klassstorlekar får eleverna mer personlig uppmärksamhet och möjligheter till aktivt deltagande i klassen.

2. Bra läge: Beläget i Shinjuku, hjärtat av Tokyo, har studenter tillgång till en livlig stadsmiljö med olika bekvämligheter, butiker och attraktioner.

3.Multinationell miljö: Skolan lockar elever från över 30 länder, vilket skapar en rik mångkulturell atmosfär för språkutbyte och nätverkande. På skolan kan du lära känna studenter från hela världen, inte minst många asiatiska länder, och öva japanska tillsammans med dem.

4. Stödtjänster: SAMU tillhandahåller hjälp i olika aspekter, inklusive boendebokning (i samarbete med externa boendeförmedlare), visumstöd och hjälp att hitta deltidsjobb i Tokyo. Studenter på studentvisum som ansökt om arbetstillstånd har rätt att jobba deltid upp till 28 timmar i veckan. Om du har en kandidatexamen kan du stanna kvar och hitta ett heltidsjobb efter att du avslutat dina språkstudier.

Japanskakurser i Tokyo

Långa och korta kurser
På Samus long term courses studerar du med studentvisum från ett halvår till två år. Kursen ger rätt till CSN och innehåller 20 lektioner i veckan på för- eller eftermiddagar. Du kan starta i januari, april, juli eller oktober. Ansök senast 6 månader innan kursstart.

Samus short term courses varar i 1 till 3 månader och läses på visa vaiwer. De är för korta för att ge CSN men i övrigt är upplägget samma som på de längre kurserna men du behöver bara ansöka med en dryg månads varsel.

Valbara klasser
För studenter som kan en del japanska (intermediate nivå och bättre) finns möjligheten till valbara lektioner inom färdigheter som du behöver förbättra. Du kan t.ex. ta lektioner med fokus på JLPT- eller EJU-examen.

Kulturupplevelser och språkinlärning
Vi har utformat ett akademiskt år fullt av spännande evenemang, allt från traditionella japanska kulturupplevelser som teceremonier, blomsterarrangemang och att prova kimonos, till fritidsaktiviteter som museibesök, sång-/sport-/taltävlingar, BBQs och varma vårresor. Vi anser att det ska vara roligt att studera då lär man sig bättre. På SAMUs japanska språkskola strävar vi efter att kontinuerligt utvecklas och ge den bästa utbildningen till våra elever.

Skolan och läget i Tokyos Koreatown Shin-Okubo

Skolans historia och läge
SAMU Language School grundades 1986 för att erbjuda japansk språkutbildning till internationella studenter från alla delar av världen med intresse för det japanska språket och kulturen. Studenterna kan njuta av ett bekvämt campusliv i vår nya skolbyggnad som slutfördes under 2012. Campuset ligger i Shinjuku, centrala Tokyo, 2 minuters promenad från Shin-Okubo Station på cirkellinjen Yamanote line, en station norr om Shinjuku station som du kan prommenera till genom Kabukicho (Östra Shinjuku...) på 20 minuter. Shin-Okubo är en populär koreansk stadsdel där japansk och koreansk kultur möts. Här kan du äta underbar koreansk barbeque till bra priser. Det finns också bibliotek, sport center, parker och andra service faciliteter i närområdet.

SAMU Language School guidar dig på din resa i Japan oavsett om du strävar efter att stärka dina språkkunskaper av personliga eller professionella skäl, ägna dig åt högre utbildning i Japan eller helt enkelt tillfredsställa din nyfikenhet om detta fascinerande språk och den japanska kulturen. Tillsammans låser vi upp potentialen för personlig tillväxt, interkulturell förståelse och en berikad syn på livet.

Studentcitat
"If you're considering continued education or getting a job, staying in a convenient city center is best. There is an abundance of school and job opportunities, travel time and expenses are reduced, and information is easier to obtain. I emphasized those points when choosing this school." - Thant Cynn Soe Htet 

"All the teachers are kind and precise in their teaching, so the lessons are always enjoyable. SAMU's students are often praised for their pronunciation and wording, being told things like how they speak beautiful Japanese without any bad habits." - Maced Weber Michele 

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har mångårig erfarenhet av Samu Language School. De har trevlig engelsktalande personal i en ny skolbyggnad med ett bra läge. Du ska vara medveten om att en stor majoritet av eleverna på Samu kommer från Asien vilket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på vad du är ute efter. Samu strävar dock efter att öka antalet västerländska studenter och erbjuder en stor rabatt till studenter som fyller i intresseanmälan på Utlandsstudier.se. Du får 70000 Yen, ca 5000 kr, i rabatt på long term courses och 10000 Yen, ca 700 kr, på short term courses. Då Samu redan har förmånliga priser blir detta bland de bästa pris du kan hitta för en japansk språkkurs i Tokyo.

Ämnen som du kan läsa på Samu Language School

Fakta

Antal studenter: 450

Kursstarter: Januari, april, juli och oktober.

Nationaliteter: Samu har studenter från Kina, Korea, Vietnam, Nepal, Burma, Sverige, Ryssland, Thailand etc.

Faciliteter: Bibliotek, datorrum, föreläsningssal, studentlounge, dryckesautomater, rådgivningsrum och japanska medier för lärande

Nivåer: Från nybörjare till avancerad

Ackreditering: The Association for the promotion of the Japanese Language Education


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Samu Language School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.