Kan jag åka med ESTA sedan hem och tillbaka på Studentvisum?

Jag skulle vilja fira jul i USA och skulle då behöva åka på mitt ESTA. 
Mitt studentvisum kan jag inte åka in på förens den 18 januari, går det att åka först på ESTA och sedan hem och sedan tillbaka på Studentvisum? 

Frågat av: Elin, 10 months ago


Svar:

Vad jag vet är det tillåtet under förutsättningen att du har en utresebiljett när du reser in på ditt ESTA och anger att ditt skäl för resan är turism. Du får inte göra någonting relaterat till dina studier, t.ex. leta boende eller besöka skolan.

Vi kan dock inte ge individuella visaråd då detta är ett komplext område. Jag rekommenderar att du kontaktar den amerikanska ambassaden eller din skola i USA för att få ett definitivt svar.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2019-10-31 16:51:15 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor