F1 visum studerar i USA, kan man åka hem till över julen?

Hej, min son studerar i USA har ett studentvisum F1. Han vill komma hem över julhelgen och åka tillbaka till sin skola i USA i januari. Vad ska han tänka på? jag har läst att han behöver att skolan skriver något på hans I-20 dokument, signerar det eller något sådant? stämmer det? är det något mer han ska tänka på? tack på förhand för ert svar

Frågat av: Eva, 1 week ago


Svar:

Du kan hitta en artikel om vad som krävs för att resa hem och tillbaka på ett F1-visum här. Det är speciella tider nu med Covid när USAs gränser är stängda mot vanliga besökare från Europa så jag rekommenderar att han dubbelkollar denna information med skolan eller de amerikanska myndighetherna innan han åker hem.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2020-11-16 13:07:40 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor