J-1 visum two year home residency 212(e)?

Hej, 

De studenter som åker till USA under high school via organisationer så som EF, explorius etc brukar 212(e) tillämpas för dessa studenters visum eller brukar de vara undantagna denna regel?

Frågat av: Emma, 8 months ago


Svar:

Jag har inte jobbat med J1-visum personligen så det bästa är att ställa den typen av frågor direkt till den berörda organisationen. De amerikanska visumreglerna är snåriga men vad jag kan läsa mig till så ska det framgå på DS-2019 formuläret som man får inför visumansökan om tvåårsregeln ska tillämpas eller inte. Det kan hända att det avgörs on en case-by-case basis. Du kan läsa mer om J-1 Two Year Home residency regeln här. Den verkar främst gälla studenter som får statsbidrag för sina studier eller specialiststudier på högskolenivå.

Läs mer:

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2020-02-16 13:17:15 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor