Colorado State University

Förverkliga din potential med studier på Colorado State University en dryg timme norr om Denver! Här studerar du nära Rocky Mountains fantastiska natur med vandring och skidåkning.

Varför CSU?

Colorado State University är ett välrenommerat publikt forskningsuniversitetsom grundades 1870. CSU strävar efter att hålla högsta möjliga standard och vara ett föredömme för andra publika universitet i allt från utbildning och forskning till samhällsnytta för medborgarna i Colorado, USA och världen. Campuskulturen drivs av en önskan att alltid göra bättre ifrån sig och en vision om att vara den bästa platsen att studera, arbeta och upptäcka.

CSU har en historik av att attrahera många de bästa och talangfullaste studenterna och lärarna. Universitetet har åtta fakulteter och ca 30 000 studenter. Med 2 000+ internationella studenter och forskare som representerar mer än 100 länder har CSU en internationell profil. Mer än 20 procent av lärarna på universitetet fakulteten är internationella.

Det finns många skäl att välja CSU:

 • Akademisk framgång: CSU är känt för sina exceptionella akademiska program och framstående fakultetsmedlemmar. Med ett brett spektrum av grund- och forskarutbildningar som spänner över teknik, företag, naturvetenskap, konst och humaniora, ger CSU en myriad av möjligheter att utforska dina intressen och passioner.
 • Innovativ forskning: Som en forskningsfokuserad institution uppmanar CSU sina studenter att engagera sig i banbrytande forskning inom olika områden. Du kommer att ha tillgång till toppmoderna laboratorier, faciliteter och forskningscentra, som erbjuder värdefull praktisk erfarenhet och en chans att bidra till globala framsteg.
 • Stöd och gemenskap: CSU har en varm och inkluderande gemenskap på campus. Skolans International Programs Office tillhandahåller omfattande stöd och vägledning om visum, integration och olika aktiveter och sätt att få kontakt med andra internationella och amerikanska studenter.

Utbildningar och möjligheter

Utbildningar
Med mer än 250 grund- och 75 forskarutbildningsområden finns det något för alla vid Colorado State University. Dessa program är uppdelade på åtta fakulteter som spänner över områdena:

 • Agriculture
 • Business
 • Engineering
 • Liberal Arts
 • Health and Human Sciences
 • Natural Sciences
 • Natural Resources
 • Veterinary Medicine and Biomedical Sciences

CSU lägger stor vikt vid praktiska inslag i sina utbildningar. Många program erbjuder möjligheter till praktik (internships), forskningsprojekt och samarbeten med yrkeslivet. Dessa erfarenheter ger dig praktiska färdigheter, värdefulla branschkontakter och en djupare förståelse för hur dina kunskaper kan tillämpas i verkligheten.

Plus, som en forskningsintensiv institution, ger CSU studenter unika möjligheter att engagera sig i banbrytandeforskning. Oavsett om du är intresserad av att lösa globala miljöutmaningar, avancera medicinska genombrott eller utforska sociala frågor, kan du samarbeta med kända forskare och bidra till meningsfulla projekt.

Studentliv
CSU erbjuder nästan 500 studentföreningar. Det finns föreningar för allt från bergsklättring till brädspel, språk, publik eller religion. Om det mot förmodan inte finns någon studentförening som passar dig så är det lätta att skapa en ny.

CSUs studenter har full tillgång till sjukvård på campus, rekreationscenter (som har en 55-fots klättervägg), kollektivtrafik, handledning, säkerhetsresurser och mycket mer.

Jobb och karriär
Karriärcentret är din bästa resurs för att bygga ett CV, hitta nätverks- och praktikmöjligheter och förbereda dig för en karriär efter examen. Många internationella studenter drar också nytta av OPT efter avslutad utbildning, vilket gör att de kan arbeta med sitt studentvisum i upp till 2 år.

Upplev Colorado och Rocky Mountains

CSU ligger i staden Fort Collins, ett dynamiskt samhälle med en befolkning på över 160 000. Fort Collins är en inkörsport till skidåkning, vandring, fiske, klättring och cykling i världsklass och har i genomsnitt 300 soldagar per år. Colorado har fått ett världsomspännande rykte som ett område som erbjuder en oöverträffad livsstil, och Fort Collins representerar det allra bästa i Colorado.

Staden är känd för sitt engagemang för hållbarhet och miljömedvetande. Fort Collins och CSU är en perfekt match för studenter som är intresserade av miljövänliga metoder och miljöstudier. Med stark tonvikt på gröna initiativ och hållbart boende får du möjlighet att delta i projekt och evenemang som främjar en grönare framtid.

Bortom den akademiska världen erbjuder Fort Collins en uppsjö av utomhusaktiviteter som säkerligen kommer att tilltala äventyrliga själar. Oavsett om det är att vandra i de närliggande Klippiga bergen (Rocky Mountains), cykla längs natursköna stigar eller utforska den pittoreska Horsetooth Reservoir, det finns ingen brist på möjligheter att få kontakt med naturen och föryngra din själ. Campuset ligger dessutom bara en timmes bilresa norr om Denver, den internationella flygplatsen och flera världskända skidorter.

Under hela året är Fort Collins värd för spännande festivaler och evenemang som hyllar olika kulturer och intressen. Dessa sammankomster är ett utmärkt tillfälle att få kontakt med det lokala samhället, dela med dig av dina egna traditioner och främja interkulturell förståelse.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Colorado State University

Fakta

Antal studenter på campus: 29000

Antal nationaliteter: 108

Studentresidens: 15

Dining centers: 7

Kursavgift: $33973

Stipendier (undergradaute): $2000 - $12000

$8000 Stipendium för Utlandsstudier.se på CSU

Studenter från Utlandsstudier.se som blir antagna till kandidatprogram (undergraduate) på Colorado State University får ett garanterat stipendium på minst $8000 (ca 82500 kr), med möjlighet till ett större stipendium efter en kort intervju. För att få stipendiet måste du ha ett betygsnitt motsvarande 3.0 GPA (minst betyg C i snitt i svenska systemet) och du kan inte söka som amerikansk medborgare.

Fyll i en intresseanmälan på Utlandsstudier.se för att få stipendiet.

 

Erbjudandet går ut 2024-12-02


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Colorado State University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.