Krävs returbiljett vid college-studier i USA?

Hej!

Krävs returbiljett för att få inresetillstånd till USA, även för vistelser som kräver visum (i det här fallet college-studier)?

Med vänlig hälsning,

Eva

Frågat av: Eva Nyberrg, 3 years ago


Svar:

Hej och tack för din fråga!

Nej för studenter som ska studera i USA med ett studentvisum (F1) krävs ingen returbiljett. Jag har uppdaterat vår guide om studentvisum till USA med denna information.

Generellt så behöver man i princip alltid en utresebiljett om man reser visumfritt, på s.k. visa waiver, till USA och andra länder utanför EU. Annars kan man bli nekad ombordstigning redan i Sverige. Om man däremot har ett giltigt långtidsvisum, t.ex. ett studentvisum, så kräver nästan inga länder att man har en utresebiljett.

Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2017-08-09 16:35:56 This is an accepted answer.

Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.


Tillbaka till frågor och svar

Utlandsstudiehandboken

Vår Utlandsstudiehandbok hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. 32 sidor späckade med råd och tips. Ladda ned den helt gratis här!

Populära skolor