Konkuk University

Läs koreanska språkkurser och undergraduateprogram på Konkuk University i Seoul med utbildning i världsklass i en fantastisk miljö. Vi hjälper dig gratis med ansökan till språkkurserna!

Varför studera på Konkuk University

Ett högrankat universitet
Konkuk University är rankade topp 10 bland Koreas privata universitet och topp 100 i hela Asien. De är ett av Seouls ledande universitet för internationella studenter med bra koreanska språkkurser och många undergraduateprogram på engelska. Konkuk university grundades redan 1931 och man har idag ca 20000 studenter. Man har till och med ett eget sjukhus på campus.

Utbildning med fokus på studenten
Konkuk University är fokuserade på att ha en utbildning som är anpassad efter studenternas behov och som gynnar dem i sina framtida karriärer. Bland annat erbjuds “Plus Semester Program” vilket innebär att studenten ges möjlighet att utöka sin studietid med arbetspraktik vilket gör att studenterna tar examen med arbetserfarenhet.

Konkuk University har också ett Office of International Programs som jobbar med att hjälpa internationella studenter komma in i det koreanska livet.

Vackert och miljövänligt campus
Konkuk University har två campus, ett i centrala Seoul och ett Glocal campus i Chungju. Huvudcampus ligger i sydöstra delen av centrala Seoul, nära Hanfloden. Campuset är vackert och trevligt med en stor sjö på campusområdet. Det är lätt att ta sig från Konkuk University Station till andra delar av Seoul med hjälp av linje 2 (grön) och linje 7 (olivgrön).

Konkuk Universitys har byggt upp en fantastiskt bra infrastruktur för att underlätta för studenterna. Bland annat finns lånecyklar på campus och många av våra biblioteksböcker finns online.

Bo på campus i Seoul - eller i lägenheter off campus
Studentbostäderna på campus är byggda med miljövänligt material och erbjuder många tjänster såsom: luftkonditionering, koreansk golvvärme (Ondol), modern säkerhetssystem, cafeteria, obegränsat wifi, kabeltv (56 olika kanaler), stort gym och yoga och dansklasser.

Konkuk erbjuder studentboende i dubbelrum. Rummen är utrustade med säng, skrivbord, garderob, badrum, AC och internet. Du har möjlighet att köpa till ett måltidspaket i skolans cafeteria. Som alla Koreanska universitet så har man utegångsförbud under nätterna vilket innebär att residenset låses under natten så att man inte kan komma in eller ut. Vill du ha mer frihet kan vi istället hjälpa dig med boende i deladel lägenheter off campus.

Lär dig koreanska på Konkuk i Seoul

Vill du studera i Korea är steg ett att lära sig det koreanska språket. När du behärskar koreanska så förstår du kulturen mycket bättre och det blir roligare att bo i Korea. Att behärska koreanska på minst TOPIK3-nivå är också ett förkunskapskrav för att läsa ämnesstudier på kandidatnivå på Konkuk och många andra universitet i Korea. Även om en del kurser ges på engelska så kommer huvuddelen av din utbildning ges på koreanska. Konkuk ger dig ett stipendium för den första terminen på kandidatprogrammen baserat på vilket resultat du får på TOPIK-testet.

Koreanska språkkurser på Konkuks KLI
Det finns inget bättre sätt att lära sig koreanska än att studera på en språkskola i Korea. Konkuks Korean Language Institute (KLI) är ett utmärkt alternativ. Vi hjälper dig gratis med ansökan till skolans Koreanska språkkurser på 20-60 veckor. Språkkurserna ges i fyra tioveckors terminer per år med start i mars, juni, september och december. 20 veckor (två terminer) är minimum för att få hjälp av oss samt för att söka CSN och studentvisum.

Konkuks KLI tar emot över 2000 internationella studenter varje år. Du har undervisning fyra timmar om dagen på vardagar, sedan kommer du att behöva studera några timmar på egen hand för att hänga med och göra dina läxor. Det finns dock gott om tid att ha kul och utforska Seoul också.

Kurserna ges på 6 nivåer i klasser. Vi rekommenderar att du läser i minst ett år, 40 veckor, om du vill studera vidare i Korea och/eller bli riktigt bra på språket. Konkuks KLI har små klasser med endast 12-15 elever per klass vilket gör att du får mycket lärartid och kan göra snabba framsteg.

Språkkurserna kostar för närvarande 1 700 000 Koreanska Won (drygt 12 750 kr) per termin. Hösten 2022 höjs detta till 1 800 000 KRW (ca 13 500 kr). Detta täcks av CSNs kursavgiftslån. Du har rätt till studiemedel på Konkuks språkkurser som är minst 20 veckor långa från och med den 1 juli det år du fyller 20.

Gratis hjälp med ansökan till språkkurserna!
Det kan vara lite krångligt att ansöka till universitet i Korea men nu kan du få hjälp med ansökan av våra experter helt gratis. Vi har jobbat med koreanska universitet sedan 2010. Du betalar direkt till skolan och skriver ett avtal direkt med dem men vi hjälper dig med ansökan, CSN och frågor innan kursstart. Fyll i en in

Kandidatutbildningar med stipendier

Konkuk erbjuder Kandidatprogram bestående av 4 års ämnesstudier. En del kurser ges på engelska men större delen av din utbildning ges på koreanska därför krävs det du behärska koreanska på minst TOPIK nivå 3 för att bli antagen. Observera att de flesta studenter därför måste börja med att läsa en koreansk språkkurs i ca ett år. Det gör det också lättare för dig att bo och studera i Korea en längre tid.

Om du läser koreanska på Konkuk så hjälper de dig sedan med ansökan till deras undergraduateprogram. Om du redan är duktig på koreanska kan du söka direkt till kandidatprogrammen.

Konkuk University består av följande college:

 • Liberal Arts
 • Sciences
 • Architecture
 • Engineering
 • Social Science
 • Business Adminstration
 • Real Estate School
 • Konkuk Institute of Technology
 • Sanghuh Life Science
 • Arts & Design
 • Education

Läsår och ansökan
Undergratuateprogrammen har två terminer per år. Läsåret och vårterminen startar i mars. Ansökan görs under mitten av oktober-till mitten av november. Vill du börja på hösten sker ansökan under mitten av april till mitten av maj. Till undergraduateprogrammen ansöker du på egen hand. Skolan hjälper dig om du läser en koreansk språkkurs där.

Stipendier reducerar kursavgiften
För att bli antagen till ett kandidatprogram krävs att du har minst TOPIK nivå 3 i det koreanska språket. Om du studerar koreanska på Konkuks egna språkkurs kan du få upp till 30-60% i rabatt på terminsavgiften den första terminen på undergraduateprogrammen beroende på ditt resultat på TOPIK-testet. Därefter har du möjlighet till fortsatta stipendier på 20-100% av kursavgiften baserat på dina betyg från föregående termin.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har jobbat med koreanska universitet sedan 2010. Vi har jobbat med Konkuk University i många år och besökt dem på plats. De är ett högrankat universitet med ett bra läge i Seoul och vi anser att de är ett av de bästa alternativen för internationella studenter i Seoul. Skolan är godkänd av CSN på alla program som är 13 veckor eller längre och de kan ge dig underlag för studentvisum. Vi kan hjälpa dig gratis på svenska med ansökan till språkkurser på Konkuk University. Du ingår dock ett avtal direkt med skolan och betalar kursavgiften direkt till dem.Ämnen som du kan läsa på Konkuk University

Fakta

Antal studenter: ca 20000 varav 2000 på språkskolan

Terminsstart: Mars, juni*, september och december* (*=endast språkkurserna).

Kursavgift: 1800000 KRW per termin på 10 veckor på språkkurserna

Boende: On campus i skolans residens eller off campus i delade lägenheter med vår hjälp.

CSN: Du har rätt till CSN på kurser som är minst 13 veckor långa. Det täcker hela kursavgiften på språkkurserna.

Studentvisum: Ja på alla kurser som är minst 20 veckor långa.

Stipendier på Konkuk University i Seoul, Korea

Studenter från Utlandsstudier.se slipper göra någon antagningsintervju till Konkuk University's språkkurser och sparar således in 100000 KRW (drygt 800 kr). Du får också en förenklad visumansökan då vi kan ta fram ett Confirmation of Visa Issuance åt dig vilket gör ansökan på den koreanska ambassaden betydligt lättare än om du bara har det antagningsbesked som koreanska skolor vanligtvis ger internationella studenter. Därutöver ger vi dig gratis hjälp med ansökan och kan även hjälpa dig med rabatterat studentboende.

Om du läser vidare på Konkuks kandidatutbildningar får du ett stipendium på 30% av studieavgiften den första terminen om du har uppnått TOPIK nivå 3 och stipendiet ökar med 10% för varje högre TOPIK-nivå, upp till 60% av studieavgiften för TOPIK 6. Från och med andra terminen erbjuder de stipendier från 20% till 100% av studieavgiften till studenter med en GPA mellan 3 och 4 från sin tidigare termin.

Erbjudandet går ut 2025-08-27


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Konkuk University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.