Jag undrar om utländska lärosäten vill ha både gymnasie- och universitetsbetyg. Vilken är typ viktigast?
Gällande universitetsbetyget, kollar skolorna på kursernas slutbetyg, eller spelar betyg i enstaka delkurser inom en kurs på, säg 30hp någon roll också? Jag fick nämligen mitt första E på en delkurs och oroar mig en aning att det ska dra ner mina chanser för utlandsstudier.
Frågat av: Yilun, 1472 days, 18 hours, and 10 minutes ago
Vilka betyg som krävs och vad man tittar på varierar mellan olika skolor och utbildningar. Om du har tagit en universitetsexamen så brukar det smälla högst men om du bara har tagit fristående kurser utan en examen så blir dina gymnasiebetyg viktigare.
Du kan definitivt studera utomlands även om du har betyg E i någon delkurs såvida du inte vill läsa på ett toppuniversitet som Harvard, då brukar man behöva snudd på perfekta betyg.
Besvarat av: Johan på Utlandsstudier.se, 2020-09-03 22:31:41
Vi besvarar alla frågor här gratis baserat på vår kännedom om ämnet vid frågetillfället. Om det sker några större förändringar så försöker vi i möjligaste mån att uppdatera våra svar. Vi kan dock inte hållas ansvariga för problem du kan stöta på med hänvisning till våra svar.
Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.