Valencia College

Valencia College är ett högt rankat community college i Orlando, Florida. De har mer än 100 olika program, inklusive över 50 degreeprogram tillgängliga till en överkomlig avgift.

Varför studera på Valencia College?

Nationella utmärkelser: Valencia College är erkänt som ett av USAs bästa college med utmärkelsen ”Aspen Prize for Community College Excellence”. Steven Spielberg anser att deras filmprogram är ett av de absolut bästa i sitt slag och Disney sponsrar deras hospitalityprogram. Här hittar du samma utbildningar som på ett universitet, men till halva kostnaden. Valencia College ger dig mer stöd under utbildningens gång med mindre campusområden och klasser. De är rankade nr 4 i USA för antalet utexaminerade Associate degrees och är även bland de skolor med flest transferstudenter till universitet.

Universitetsavtal: Efter att ha tagit en 2-årig examen från Valencia kan du byta över till ett amerikanskt universitet där du påbörjar ditt tredje år som junior för att slutföra din kandidatexamen. Med en Associate in Arts-examen är du garanterad plats på ett av Floridas 12 allmänna universitet. Valencia erbjuder även ett instegsprogram till University of Central Florida och de har flera studenter som läst vidare på Ivy League-skolor.

Studentliv: Valencia erbjuder mer än 60 studentgrupper, klubbar och organisationer. Det händer alltid något på campus: filmfestivaler, musikkonserter, teateruppsättningar, gästföreläsare m.m.

Program och utbildningar

Associate in Arts – förbereder dig för universitetstransfer: Vårt mest populära program bland internationella studenter är vår Associate in Arts-examen i allmänna ämnen. De allmänna ämnena ger en grundläggande utbildning och förbereder dig att transferera till ett universitet som junior (tredjeårsstudent). Det innehåller också massor av valbara kurser så att du kan fokusera dina studier mot ett specifikt huvudämne eller helt enkelt utforska ämnen som intresserar dig. Du kan följa en transfereringsplan eller välja ett ämne på förhand som hjälper dig att möta de flesta förkunskapskrav som krävs för en dess universitetsutbildning.

Karriärprogram: Valencias Associate in Science-program är karriärfokuserade. Programmen är alla inriktade mot spännande industrier och utvecklas i samarbete med branschens viktigaste arbetsgivare som vet vilka färdigheter du behöver för att lyckas i den verkliga världen.

Korta certifikatprogram: Valencia erbjuder mer än 80 korta certifikatprogram som ger specifika karriärmöjligheter som du kan ta som en del av en Associate Degree.

Engelskakurser: skolan ger också förberedande språkkurser.

Flera campus kring Orlando, Florida

Valencia College har fem campusområden runtom Orlando:

  • East Campus – beläget i östra Orlando och endast ett par minuter från University of Central Florida (hit kan du transferera med vårt DirectConnect UCF-program). På detta campus hittar du estetiska program som dans, musik och film.
  • West Campus – ta en paus från dina studier i Engineering, Architecture, Math, Health eller Hospitality och vandra längs med naturstigen som omger campus, eller njut av utsikten kring Lake Pamela.
  • Osceola Campus – utrustat med den senaste teknologin och laboratorier för biologi, kemi och fysik.
  • Lake Nona Campus – med fokus på en framtida karriär inom medicin och bioteknik.
  • Winter Park Campus – ett naturskönt campus och även det minsta på Valencia College.
  • Downtown Campus - Valencias nyaste campus, även känt som UnionWest at Creative Village, erbjuder studentboende på campus som delas med studenter från University of Central Florida.

Florida är perfekt för dig som vill ha solsken året runt. Orlando en fantastisk stad att bo i. Här finns massor med nöjesparker (t.ex. Disney World, Sea World och Universal Studios), stränder, parker, shopping och restauranger och sportevenemang. Dessutom händer det mycket på campus så du får aldrig en tråkig stund som student på Valencia College!

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Valencia College är ett riktigt bra alternativ för dig som vill läsa på Community College. De är ett av USAs främsta Community Colleges för dig som vill läsa vidare på amerikanska universitet och de har ett fantastiskt läge i Orlando med sommar året runt. Dessutom har de inte marknadsfört sig i Sverige förut så de har få svenska studenter vilket gör att du kommer att få en genuin amerikansk collegeupplevelse utan en massa andra svenskar överallt.

Ämnen som du kan läsa på Valencia College

Fakta

Antal studenter: 70000

Internationella studenter: Över 1500

Antal nationaliteter: 113

Årlig skolavgift: 9576 USD

Ranking internation. studenter: Valencia är rankade på plats 13 bland USAs Community College för antalet internationella studenter.

De populäraste ämnena: General Studies, Engineering, Hospitality Management/Tourism, Business, Information Technology, Film


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Valencia College. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.