Sommarkurser utomlands 2023

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Varför inte kombinera nytta med nöje och ta en sommarkurs utomlands? Här ger vi tips på bra sommarkurser utomlands som du kan finansiera med CSN.

4 skäl att ta en språkkurs utomlands i sommar

Lär dig webbutveckling eller UX/UI-design i sommar

Prova på två veckor på en hotellskola i sommar

Lista på rekommenderade universitet och språkskolor som ger sommarkurser

 

4 skäl att ta en språkkurs utomlands i sommar

  1. Du vet väl att du kan få CSN för språkkurser som är 3 veckor eller längre inom EU. Det innebär att du inte behöver ha en massa egna pengar för att gå en utbildning utomlands. Du kan finansiera större delen av din utlandsvistelse med bidrag och lån från CSN. På språkskolor utomlands får man dock CSN först från och med den 1 juli det år man fyller 20, men studerar du på ett universitet får du CSN redan när du är 19. Läs mer på vår sida om CSN för utlandsstudier.
  2. Du bättrar på ditt CV och dina språkkunskaper. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att studera det i landet där det talas. Vad sägs om att läsa japanska i Tokyo, italienska i Florens, franska i Nice, spanska i Barcelona eller engelska i England?
  3. Du bor billigare än du kan göra som turist. På språkskolor betalar du ofta 150-200 Euro per vecka för boende i delade lägenheter och värdfamiljer, det får du på sin höjd två hotellnätter för. Priserna varierar dock mellan olika orter och skolor
  4. Du kommer att träffa folk och få vänner från hela världen. Språkskolorna ordnar mycket aktiviteter och de har studenter från många olika länder. Alla är i samma situation som du så det är lätt att lära känna folk. Kanske träffar du till och med din stora kärlek… Om inte annat blir du bättre på språk :-)

Det finns språkkurser utomlands för alla åldrar. De flesta som åker är mellan 18 och 30 år. Här hittar du mer information och rekommenderade språkskolor utomlands.

 

Lär dig webbutveckling eller UX/UI-design i sommar

På skolan Ironhack kan du ta en crash course i webbutveckling eller UX/UI-design. Kurserna är 9 veckor långa och ges i Berlin, Amsterdam, Barcelona, Paris och Miami.

Fyll i en intresseanmälan om du vill ha hjälp att hitta en sommarkurs utomlands.

 

Prova på två veckor på en hotellskola i sommar

Lockas du av att studera turism och hospitality, management eller matlagningskonst? Den schweiziska hotellskolan BHMS är ledande inom det området. Där kan du på tre år ta en kandidatexamen inom Hospitality Management, Global Management eller Culinary Arts.

Utbildningarna kostar dock en del så om du är osäker kan det vara bra att börja med BHMS sommarkurs i juli. Då får du under 2 veckor prova på livet på en hotellskola. I kursen ingår utflykter, seminarier och master classes inom dessa områden. Kursen kostar 3490 CHF inklusive kurs, material, mat, boende, utflykter och hämtning på flygplatsen. Om du söker vidare till en längre kurs på BHMS får du som gått sommarkursen 3000 CHF i rabatt på kurser som är minst 2 år och 1500 CHF i rabatt på ettårskurser. Därutöver kan vi ge dig ytterligare 2000 CHF i rabatt på BHMS ordinarie kurser med rabattkoden DreamStudies.

Läs mer om BHMS.

 

Skolor där du kan läsa en Sommarkurs

Mer information

Fyll i en intresseanmälan om du vill ha hjälp att hitta en sommarkurs utomlands. Du kan läsa mer i vår artikel om vad man kan studera utomlands.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Ladda ned utlandsstudiehandboken

Ladda ned en gratis utlandsstudiehandbok! 40 sidor späckade med råd och tips som hjälper dig att planera dina utlandsstudier steg för steg. Klicka här.

Relaterade artiklar