Sommarkurser utomlands 2018

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Varför inte kombinera nytta med nöje och ta en sommarkurs utomlands? Här ger vi tips på bra sommarkurser utomlands som du kan finansiera med CSN.

4 skäl att ta en språkkurs utomlands i sommar

Prova på två veckor på en hotellskola i sommar

Lista över universitet och språkskolor som ger sommarkurser

 

4 skäl att ta en språkkurs utomlands i sommar

  1. Du vet väl att du kan få CSN för språkkurser som är 3 veckor eller längre inom EU. Det innebär att du inte behöver ha en massa egna pengar för att gå en utbildning utomlands. Du kan finansiera större delen av din utlandsvistelse med bidrag och lån från CSN. Läs mer på vår sida om CSN för utlandsstudier.
  2. Du bättrar på ditt CV och dina språkkunskaper. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att studera det i landet där det talas. Vad sägs om att läsa japanska i Tokyo, italienska i Florens, franska i Montpellier, spanska i Barcelona eller engelska på Malta?
  3. Du bor billigare än du kan göra som turist. På språkskolor betalar du ofta 150-200 Euro per vecka för boende i delade lägenheter och värdfamiljer, det får du på sin höjd två hotellnätter för. Priserna varierar dock mellan olika orter och skolor
  4. Du kommer att träffa folk och få vänner från hela världen. Språkskolorna ordnar mycket aktiviteter och de har studenter från många olika länder. Alla är i samma situation som du så det är lätt att lära känna folk. Kanske träffar du till och med din stora kärlek… Om inte annat blir du bättre på språk :-)

Det finns språkkurser utomlands för alla åldrar. De flesta som åker är mellan 18 och 30 år. Här hittar du mer information och rekommenderade språkskolor utomlands.

 

Prova på två veckor på en hotellskola i sommar

Lockas du av att studera turism och hospitality, management eller matlagningskonst? Den schweiziska hotellskolan BHMS är ledande inom det området. Där kan du på tre år ta en kandidatexamen inom Hospitality Management, Global Management eller Culinary Arts.

Utbildningarna kostar dock en del så om du är osäker kan det vara bra att börja med BHMS sommarkurs i juli. Då får du under 2 veckor prova på livet på en hotellskola. I kursen ingår utflykter, seminarier och master classes inom dessa områden. Kursen kostar 2950 CHF inklusive kurs, material, mat, boende, utflykter och hämtning på flygplatsen. Om du söker vidare till en längre kurs på BHMS får du som gått sommarkursen 3000 CHF i rabatt på kurser som är minst 2 år och 1500 CHF i rabatt på ettårskurser. Därutöver kan vi ge dig ytterligare 1000 CHF i rabatt på BHMS ordinarie kurser med rabattkoden DreamStudies.

Läs mer om BHMS.

 

Skolor där du kan läsa en Sommarkurs

Mer information

Kontakta oss eller skolorna om du har några frågor kring dessa sommarkurser. Du kan läsa mer i vår artikel om vad man kan studera utomlands.

Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.


Utlandsstudier_se 2018-09-07 14:28:11

Ja språkkurser utomlands kan du läsa året runt. Då väljer du själv hur många veckor du vill läsa, ofta kan du starta varje måndag. Vi har också kontakt med en IT-skola där du kan lära dig webbutveckling eller UX/UI design på 9 veckor utomlands. Vill du läsa på universitet måste du dock läsa minst en termin. Fyll i vår intresseanmälan för mer information om korta kurser utomlands.

Cilla 2018-09-07 14:12:35

Kan man ta korta kurser utomlands även när det inte är sommar?

Relaterade artiklar

X

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).*

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Glöm inte studentförsäkringen!