Sommarkurser utomlands 2024

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Varför inte kombinera nytta med nöje och ta en sommarkurs utomlands? Här ger vi tips på bra sommarkurser utomlands som du kan finansiera med CSN.

Vad ska du göra i sommar? Om du drömmer om att upptäcka världen men saknar pengar eller sommarjobb kan utlandsstudier vara ett alternativ. Du vet väl att du kan få CSN för utbildningar som är tre veckor eller längre inom EU. Du får då samma studiebidrag och lån som när du studerar i Sverige plus merkostnadslån för utlandsstudier, kursavgift, resa och försäkring. Så studerar du på en ort och skola som inte är alltför dyr finns möjligheten att finansiera allt med studiemedel för utlandsstudier.

Att studera utomlands under sommaren är en grym chans för dig som universitetsstudent att krydda din utbildning med äventyr. Tänk dig att utforska en ny kultur, lära dig ett nytt språk och träffa människor från hela världen – samtidigt som du pluggar! Det är inte bara kul, utan också ett smart drag för din framtida karriär.

5 skäl att ta en språkkurs utomlands i sommar

 1. Som vi nämnde ovan kan du få CSN för språkkurser som är 3 veckor eller längre inom EU. Du kan finansiera större delen av din utlandsvistelse med bidrag och lån från CSN. På språkskolor utomlands får man dock CSN först från och med den 1 juli det år man fyller 20, men studerar du på ett universitet där man får ECTS-poäng, t.ex. University of Alicantes spanskakurser, kan du få CSN redan när du är 19. Läs mer på vår sida om CSN för utlandsstudier.
 2. Språkkurser är flexibla du väljer själv när du vill starta (de flesta språkskolor har kursstart varje måndag) samt hur många veckor du vill läsa, så du kan planera in din språkkurs när det passar dig bäst.
 3. Du bättrar på ditt CV och dina språkkunskaper. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att studera det i landet där det talas. Vad sägs om att läsa italienska i Italien, spanska i Spanien, franska i Frankrike, tyska i Tyskland eller engelska på Irland? Om du inte är beroende av CSN kan du även studera utanför EU (där gränsen för att få CSN är 13 veckor) t.ex. läsa japanska i Japan eller koreanska i Korea.
 4. Du bor billigare än du kan göra som turist. På språkskolor betalar du ofta kring 200 Euro per vecka för boende i delade lägenheter och värdfamiljer, det får du på sin höjd ett par hotellnätter för. Priserna varierar dock mellan olika orter och skolor
 5. Du kommer att träffa folk och få vänner från hela världen. Språkskolorna ordnar mycket aktiviteter och de har studenter från många olika länder. Alla är i samma situation som du så det är lätt att lära känna folk. Kanske träffar du till och med din stora kärlek… Om inte annat blir du bättre på språk :-)

Det finns språkresor för alla åldrar. De flesta som åker är mellan 18 och 30 år.

Lär dig webbutveckling eller UX/UI-design i sommar

På skolan Ironhack kan du ta en crash course i Web development, UX/UI Design, Data Analytics eller Cyber Security. Kurserna är 8-9 veckor långa med goda chanser att få jobb direkt efteråt. Kurserna ges på engelska i Berlin, Amsterdam, Barcelona, Paris, Lissabon och Miami. Du kan också läsa på distans.

Fyll i en intresseanmälan om du vill ha hjälp att hitta en sommarkurs utomlands som passar just dig.

Det går också att ta sommarkurser på många universitet utomlands. Nedan hittar du ett urval av olika skolor som erbjuder sommarkurser utomlands.

Skolor där du kan läsa en Sommarkurs

Mer information

Fyll i en intresseanmälan om du vill ha hjälp att hitta en sommarkurs utomlands.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Relaterade artiklar

 • Språkresor - för vuxna och ungdomar
  Språkresor är den enklaste, mest flexibla formen av utlandsstudier. Vi kan hjälpa dig med språkresor över hela världen, här reder vi ut begreppen och besvarar alla vanliga frågor.
 • Lär dig tyska på en språkresa i Tyskland
  Vill du lära dig tyska? Det finns inget bättre sätt att göra det än att ta en språkresa till Tyskland. Här tittar vi närmare på tyska språkskolor och språkkurser i Tyskland.
 • Studera inom EU
  Att studera inom EU är lite billigare och lite enklare än att studera i andra länder. Här tittar vi på för- och nackdelar samt vad och var du kan studera inom EU.
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

  Populära artiklar

  Populära skolor

   

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.