De Montfort University

Studera på DMU, De Montfort University, ett populärt brittiskt universitet i Leicester, bara en timme norr om London.

Vad är så speciellt med DMU?

  • DMU Campus! Alla fakulteterna är samlade på samma område mitt i centrum. Våra studenter tycker detta är en av de absolut bästa sakerna med DMU. Det blir lätt att ta sig runt och man lär känna studenter från alla ämnesområden.
  • DMU fick Guld i den nya rankningen "Teaching Excellence Framework". Dom kunde nämligen bevisa att dess program och lärare är av världsklass och att eleverna faktiskt får bra jobb inom sina ämnesområden efter examen
  • #DMUworks vilket är ett unikt sätt att leda in eleverna på arbetsmarknaden redan under utbildningen. De arbetar med massor av företag dagligen och erbjuder eleverna "live projects". Detta är en av orsakerna till att DMU är bland de top 25 universiteten i landet på anställningsbarhet 

Utbildningsområden

DMU är ett stort universitet med över 25,000 elever. Vi har över 400 program fördelade över 4 fakulteter

  • Konst, Design & Humanistik 
  • Företag och Juridik
  • Hälsovård och Naturkunskap
  • Teknologi

Staden Leicester

Leicester har blivit utmärkt som en av de 10 bästa brittiska städerna att bo och arbeta i (Good Growth for Cities Index 2015)

Och inte bara detta, det antas även vara en av de 10 mest ekonomiska städerna att bo i för en student (studie från banken HSBC) 

Det är en medelstor brittisk stad på ca 330,000 invånare endast 1 timme norr om London med tåg. Det finns två universitet vilket gör att det är över 40,000 elever i stan. Våra elever säger att staden har den perfekta storleken; stor nog att erbjuda tillräckligt med aktiviteter och chans att hitta ett jobb och tillräckligt liten för att erbjuda en trygg och vänlig atmosfär

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har själva besökt DMUs campus i flera dagar och pratat med studenter där. Det är ett riktigt trevligt universitet där du har nästan allt inom gångavstånd i en lagom stor stad. Levnadsomkostnaderna är betydligt lägre än i London och skolan gör allt för att EU-studenter ska känna sig välkomna även efter Brexit. Om storstaden lockar så tar det bara en dryg timme med tåg ner till London.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på De Montfort University

Fakta

Antal studenter: 25000

Typ av campus: Ett stort campus mitt i centrala Leicester

Minimiålder: 18 (17 på pathway program)

Fakulteter: Business & Law, Art, Design & Humanities, Health & Life Sciences, Media & Technology

TEF ranking: Gold and top 3 in the UK

Kursavgift för EU-medborgare: Undergraduate £9250/år, Postgraduate: från £5150/degree


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till De Montfort University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.