De Montfort University

Studera på DMU, De Montfort University, ett populärt brittiskt universitet i Leicester, bara en timme norr om London.

Vad är så speciellt med DMU?

  1. Studenterna älskar vårt campus! DMU har ett centralt beläget campus där alla fasciliteter är samlade på ett område, 5 minuter från centrum. För att tillfredsställa över 25 000 ambitiösa studenter är det viktigt att erbjuda en motiverande miljö och det är vad DMU gör bäst! Vi har investerat över 136 miljoner brittiska pund för att skapa "framtidens campus" och arbete pågår för att bygga ett helt nytt toppmodernt "Instagrammable"-bibliotek med all senaste modcons, prylar och programvara.
  2. DMU har rankats som Silver i Teaching Excellence Framework (TEF). Detta är ett system som introducerats av den brittiska regeringen för att mäta kvaliteten på undervisning, inlärningsmiljö och studentresultat vid högre utbildningsinstitutioner.
  3. DMU har konsekvent rankats bland de 25 bästa universiteten i landet (av 130) för anställbarhet. Över 98,5% av våra studenter får jobb eller kommer in på högre utbildningar efter sin examen på DMU, tack vare hjälpen av våra prisbelönta karriärcoacher.
  4. DMU har tillsammans med 15 andra universitet i Storbritannien och drygt 100 universitet över hela världen tilldelats rankingorganisationen QS 5-star accolade 'excellent'.
  5. DMU är rankade 38 i världen för Fashion, den enda skolan utanför London med så hög ranking!
  6. Vi erbjuder några mycket nischade program och får sponsring från stora företag, dessa pengar investeras i forskning där våra studenter spelar en viktig roll.

Utbildningsområden

DMU är ett stort universitet med över 25,000 elever. Vi har över 400 program fördelade över 4 fakulteter

  • Konst, Design & Humanistik 
  • Företag och Juridik
  • Hälsovård och Naturkunskap
  • IT, Media, Ingenjörsutbildningar och Teknologi

Staden Leicester

Leicester har blivit utmärkt som en av de 10 bästa brittiska städerna att bo och arbeta i (Good Growth for Cities Index 2015), den 3:e mest progressiva staden när det gäller att ta itu med sociala och miljömässiga frågor samt den 4:e mest livfulla staden i Storbritannien.

Leicester är också en av de 10 billigaste studentstäderna i Storbritannien.

Härifrån har du bra förbindelser till många städer i Storbritanien och tre internationella flygplatser. London ligger 1 timme och 10 minuter bort med tåg.

Leicester är en medelstor brittisk stad på ca 330 000 invånare varav 40 000 (mer än 10%) är studenter. Detta gör staden tillräckligt stor för att ha ett stort utbud av aktiviteter och jobbmöjligheter. Här finns stora företag och arbetsgivare som Caterpillar UK, Dunelm, E.ON Europcar Group, IBM, Joules, Mattioli Woods, Next och PepsiCo.

Idrottslagen inkluderar Leicester City Football Club (som vann Premier League 2016), Leicester Tigers, Leicester Riders och Leicestershire County Cricket Club som är DMU-partners.

DMU:s studentkår erbjuder över 100 olika aktiviteter, allt från sport och friskvård till musik- och kulturklubbar.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Vi har själva besökt DMUs campus i flera dagar och pratat med studenter där. Det är ett riktigt trevligt universitet där du har nästan allt inom gångavstånd i en lagom stor stad. Levnadsomkostnaderna är betydligt lägre än i London och skolan gör allt för att EU-studenter ska känna sig välkomna även efter Brexit. Om storstaden lockar så tar det bara en dryg timme med tåg ner till London.Ämnen som du kan läsa på De Montfort University

Fakta

Antal studenter: 25000

Typ av campus: Ett stort campus mitt i centrala Leicester

Minimiålder: 18 (17 på pathway program)

Fakulteter: Business & Law, Art, Design & Humanities, Health & Life Sciences, Media & Technology

TEF ranking: Silver och QS 5 Star ranking

Kursavgift för EU-medborgare: Undergraduate £15250/år, Postgraduate: från £16300/degree

Stipendium på De Montfort University i England

Våra internationella studenter till DMU erbjuder ett automatiskt stipendium på £2 000 utan att behöva ansöka om det. Detta gör att kostnaderna inte ligger lika långt över CSN-lånet som på många andra brittiska universitet efter Brexit. Kan du delbetala 50% av kursavgiften i förskott kan du få ett stipendium på upp till £3 500.

Stipendierna ökar och ändras varje år, så vänligen kolla alltid skolans webbplats för information om stipendierna.

Fyll i en intresseanmälan för mer information.

Erbjudandet går ut 2024-08-23

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till De Montfort University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.