College of the Desert

College of the Desert (COD) ligger i vackra Palm Springs i Kalifornien. Här får du en flexibel collegeutbildning på en resortliknande studieort.

Prisvärda utbildningar av hög kvalitet

College of the Desert (COD) är ett av de prisvärdaste collegen i Kalifornien. Med låga kursavgifter och levnadsomkostnader kan du få en bra utbildning för betydligt mindre pengar än vad du får betala på de flesta andra amerikanska college och universitet.

COD erbjuder dock inte bara bra priser. Skolan har fått ett flertal olika priser för sina studenters framgångar. Deras olika akademiska program, duktiga lärare och omfattande akademiska stödresurser ger dig alla möjliga fördelar för framgång i dina studier.

När du läser på ett Community College som College of the Desert så tar du en s.k. Associate Degree på två år. Därefter kan du transferera direkt till år tre på ett amerikanskt universitet. Fördelen är att det är betydligt billigare och lättare att bli antagen på Community College, samtidigt som du efter de sista två åren på ett universitet får exakt samma examen som om du hade läst alla fyra år på universitetet.

COD har ett långt track-record av lyckade transfers till erkända universitet. Deras internationella studenter har transfererat till universitet i hela Kalifornien, inklusive UCLA, UC Berkeley, UC Irvine, UC Riverside, San Diego State University, CSU Fullerton, CSU Long Beach, CSU Northridge och CSU San Bernardino. Våra internationella studentrådgivare hjälper dig att dra nytta av våra transferavtal för transfers till UC- och CSU-systemen samt privata universitet och universitet utanför Kalifornien.

Utbildningar och program

Study Abroad-terminer
För dig som vill prova på collegelivet i Kalifornien utan att ta en hel utbildning så är CODs nya semester abroad/Gapyear-program det perfekta alternativet! Välj bland hundratals friståendekurser samtidigt som du utforskar de spännande platserna i södra Kalifornien.

Certifikatprogram
COD erbjuder många yrkesinriktade certifikatprogram som ger dig de praktiska färdigheter som krävs för att omedelbart komma ut i arbetslivet. Automotive technology, culinary arts, digital design, fitness specialist, musical theater, retail management och zero net energy är bara några av alternativen. Certifikatprogram brukar omfatta 1 år.

Associate Degrees
Tvååriga Associate Degrees är de populäraste utbildningarna på College of the Desert. Precis som certifikatprogramen så ger dessa program dig en praktisk yrkesutbildning, men de förbereder dig också för transfer och vidare studier till en kandidatexamen på universitet i Kalifornien och övriga USA. COD erbjuder många olika inriktningar, t.ex. accounting, architecture, business, engineering, film production, hospitality management, political science, sports medicine och många fler.

Engelska språkkurser
COD är också en utmärkt skola för att bättra på din engelska. De erbjuder engelskakurser på heltid i 8 eller 16 veckors sessioner året runt på sin Intensive English Academy (IEA). COD: s IEA-studenter är fullt integrerade i campusgemenskapen och får åka på frekventa utflykter i hela södra Kalifornien.

Upplev soliga Kalifornien under din studietid

COD ligger i Palm Springs-omårdet i södra Kalifornien. Det är ett av de mest populära turistmålen i USA och är känt som en playground för de rika och de kända. Hit åker amerikanerna som bor i Los Angeles och Las Vegas på semester när de vill komma bort ett tag.

Skolans campus är omgivet av majestätiska berg, täckt av frodiga palmer och badas i solsken 350 dagar om året. I närområdet anordnas Coachella Music Festival, Palm Springs International Film Festival, och många professionella sporteveneman. Som COD-student kommer du att bli inbjuden på utflykter till lokala och regionala destinationer som Joshua Tree National Park, Hollywood och Santa Monica. Du kan bli medlem av dussintals studentklubbar och organisationer. Du är också välkommen att delta i CODs många sociala, atletiska och kulturella evenemang. Ta chansen att leva livet i Kalifornien samtidigt som du studerar!

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

College of the Dessert är ett bra alternativ för dig som vill prova på college eller gå en hel utbildning i USA. Här studerar du i en riktigt spännande och härlig omgivning där du slipper läsa med massor med andra svenskar. COD har de mest prisvärda collegeutbildningarna jag känner till i USA så skolan kan varmt rekommenderas, och den är ett mycket bra alternativ för dig som gillar sol och värme :-)

Ämnen som du kan läsa på College of the Desert

Fakta

Antal studenter: Ca 16000, varav 6000 på heltid

Kursavgift per år: Ca $7500

Total kostnad per år: Ca $19600 (för kursavgift, boende och andra levnadsomkostnader)

Boende: Värdfamiljer och lägenheter nära campus

Sporter: Basket, löpning, fotboll, tennis, volleyboll, amerikansk fotboll etc.

Flexibel antagning: Gymnasiebetyg, SAT eller ACT. Ingen uppsats krävs.

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till College of the Desert. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.