Shinjuku Japanese Language Institute

Studera japanska på Shinjuku Japanese Language Institute i Takadanobaba i centrala Tokyo. Det är en skola med ett mycket bra rykte och en unik utbildningsmetod.

Varför studera här?

Det finns många anledningar att studera på Shinjuku Japanese Language Institute eller SNG, Shinjuku Nihongo Gakko som de kallas på japanska.

Godkänd av utbildningsdepartementet – rabatt på kollektivtrafiken
SNG är godkänd av det japanska utbildningsdepartementet och av Tokyo Metropolitan Government. Detta ger dem en högre status än många andra språkskolor i Japan och deras elever kan få rabatter på kollektivtrafik i Tokyo.

En modern och unik visuell undervisningsmetod
Språkskolan använder en unik undervisningsmetod kallad Ezoe-metoden. Här jobbar man med kort och gester för att hjälpa eleverna att snabbt och enkelt lära sig japansk grammatik. Detta kombineras med den digitala plattformen VLJ, Visual Learning Japanese. Med dessa appar kan studenterna snabbt kan söka efter de hiragana, katakana och kanji som finns i läroboken och slå upp uttal och exempel på hur de används samt titta på videor som är relaterade till tecknen.

Exceptionell vägledning för studier och arbete
SNG erbjuder gratis vägledning till alla studenter - oavsett om de är intresserade av att studera vidare eller hitta ett jobb i Japan. Vägledarna är tillgängliga för 30-minuters konsultation måndag till fredag kl 10-17.

Japanskakurser

Shinjuku Japanese Language Institute erbjuder klasser på alla nivåer från nybörjare till avancerad. De flesta eleverna tar dagskursen där du har 20 lektioner på 45 minuter per vecka. Endera 9:10 till 12:40 eller 13:30 till 17:00 måndag till fredag. Här är en översikt över sina kurser:

  • Långtidskurs: Det här är den mest populära kursen där du kan studera 1-2 år på dagtid för att verkligen lära sig japanska. På högre nivåer kan du välja att studera japanska för turism eller business. Kurser börjar i april och oktober, men du måste ansöka i god tid för att få ditt studentvisum innan kursen börjar.
  • Korttidskurs: Elever som inte har studentvisum, t.ex. de på 90-dagars visa waiver, kan ta dagskursen tre månader åt gången. Då är ansökningsprocessen snabbare och du kan börja i januari, april, juli eller oktober.
  • Sommarkurs: Skolan erbjuder en 4,5 veckors sommarkurs. Denna kurs är fylld med aktiviteter och dagsturer för att du ska få ut det mesta av din vistelse i Japan. Vi kan ge dig en extra stor rabatt på denna kurs.
  • Examenskurs: ta en kurs för att förbereda sig för JLPT eller EJU-examen.

Skolan och Takadanobaba

Läget i Takadanobaba
Shinjuku japanska språkinstitutet ligger nuförtiden i Takadanobaba två stationer norr om Shinjuku-stationen på Yamanote-linjen, Tokyos cirkellinje. Några stationer längre söderut ligger Harajuku och Shibuya och i norr är Ikebukuro bara två stationer bort.

Takadanobaba är ett livligt studentområde på grund av sin närhet till Waseda University. Här kan du hitta massor av restauranger, barer och annan underhållning till studentvänliga priser.

Skolan, aktiviteter och boende
Skolan ligger på en liten lugn gata 5 minuters promenad från Takadanobabas station. De har en studentlounge och erbjuder gratis wifi till sina elever. De ger sina elever många möjligheter att delta i en mängd activiteter utanför skolan, till exempel teceremonier, utflykt till Mount Fuji, skidresor och obonfestivalen.

Skolan har personal som talar engelska, kinesiska, franska, vietnamesiska och ryska. De har stipendier som deras studenter kan ansöka om och de kan hjälpa sina studenter att hitta boende i lägenheter och residens på 30-60 minuters reseavstånd från skolan. 

Omdöme från Utlandsstudier.se

Shinjuku Japanese Language Institute är en högklassig japansk språkskola. De är högt ansedda i Japan, har en unik undervisningsmetod, ett bra läge och en bra nationalitetsmix på sina elever. Vi har själva besökt skolan och talat med elever där så vi kan varmt rekommendera dem. Alla kurser över 13 veckor är godkända för CSN. Om du vill bo närmare skolan eller om du vill bo i värdfamilj så kan vi rekommendera vår sajt Boijapan.se

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Shinjuku Japanese Language Institute

Fakta

Grundad år: 1975

Kursstarter: April och oktober. Korttidskurserna startar också i januari och juli.

Kostnad för 1 år: 800000 yen, exklusive kurslitteratur, boende, resor och aktiviteter

Ackreditering: The Ministry of Education, the Tokyo Metropolitan Government, the Association for the Promotion of Japanese Language Education and ISO29991:2014.

Nivåer: Från nybörjare till avancerad

Examensförberedande kurser: För JLPT och EJU


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Shinjuku Japanese Language Institute. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.