Lexis Korea

Lockas du av Korea? På den prisbelönta koreanska språkskolan Lexis i Seoul och Busan kan du förverkliga dina drömmar, och finansiera dina studier med CSN. Vi hjälper dig!

Varför studera koreanska på Lexis?

Vi har mångårig erfarenhet av Lexis Korea. Det är en språkskola som vi varmt kan rekommenderar. Till skillnad mot andra språkskolor i Korea så är det lätt att ansöka och bli antagen till Lexis, och vi hjälper dig med allt fram till kursstart!

Lexis är en språkskola för alla oavsett ålder och bakgrund. Vare sig du vill uppleva Korea på en språkresa under ett par veckor eller om du vill bo där en längre tid och kanske förbereda dig för arbete eller vidare studier i Korea. Skolan har koreanska språkkurser på alla nivåer, från nybörjare till avancerad.

Glöm ansökningsdeadlines och oflexibla terminer. Lexis erbjuder flexibla språkkurser. Här kan du starta varje måndag och du bestämmer själv hur många veckor du vill läsa, från 1-52 veckor. För att få CSN måste du läsa i minst 13 veckor. Om du studerar på visa waiver (turistvisum) kan du studera i max 90 dagar innan du måste lämna landet, du kan dock t.ex. ta en weekend i Tokyo och sedan komma tillbaka och få 90 dagar till. Vill du stanna länge är dock Working Holiday-visum ditt bästa alternativ då Lexis inte får utfärda studentvisum. Alternativt ta en språkkurs på något av våra universitet där du kan få studentvisum.

Lexis har campus med fantastiska lägen i Gangnam, Seoul och Seomyeon, Busan. De erbjuder också onlinekurser.

Skolan arrangerar mycket aktiviteter och utflykter. Några av de mest populära är student night när skolans studenter går ut och äter och dricker tillsammans på koreanskt vis och Lexis Meet Up där du har chansen att lära känna koreanska studenter.

Lexis är den enda språkskolan i Korea som har tilldelats prestigefyllda STM Star Awards och de rekommenderas av 98% av sina tidigare studenter!

Vi hjälper dig gratis med hela ansökningsprocessen till Lexis Korea. Du betalar direkt till skolan så vår hjälp är helt riskfri. Fyll i en ansökan för att komma igång eller en intresseanmälan om du har frågor innan du anmäler dig. Du hittar priserna i koreanska won på länkarna till höger. Fyll i en intresseanmälan för mer information.

 

Koreanska språkkurser och språkresor

Lexis erbjuder koreanska språkkurser för alla smaker. Vill du åka på en språkresa med CSN ska du välja någon av intensivkurserna (15 eller 25). De ger rätt till CSN från 13 veckor från och med den 1 juli det år du fyller 20.

  • Intensiv 15: på den här kurser har du undervisning 3 timmar om dagen från 9.00 till 12.15 inklusive en kvarts rast. Ni övar på alla fyra språkfärdigheterna tala, lyssna, läsa och skriva med fokus på praktiskt språkbruk. Du får vara beredd på att lägga en del tid på läxor också, men med den här kursen så har du ändå gott om tid över för att utforska Korea.
  • Intensiv 25: är kursen för dig som vill lära dig så mycket koreanska som möjligt på kortast möjliga tid. På morgonen läser du Intensiv 15 och på eftermiddagarna har du valbara kurser kl 13.15-15.30 inklusive en kvarts rast. Populära valbara kurser är TOPIK-preparation, Conversation classes and Korean culture classes such as K-drama, K-pop class and Korean Etiquette class.
  • Onlinekurser: lär dig koreanska online. Välj mellan 15 och 25 lektioner i veckan.
  • Privatlektioner
  • Helgkurser
  • Juniorkurser

Fyll i en intresseanmälan för att få mer information om Lexis koreanska språkkurser.

Campus och boende i Seoul och Busan

Lexis Seoul har ett fantastiskt läge mitt i Gangnam i centrala Seoul. Gangnam som blev världsberömt med hitlåten Gangnam Style är ett Mecka för mode och nöje i Asien. Här finns det alltid något att se och göra. Lexis Seoul ligger på trevåningar i ANY Tower byggnaden, bära tunnelbanan som snabbt och billigt tar dig vidare till andra delar av Seoul.

Lexis Busan ligger i det trendiga studentområdet Seomyeon i hjärtat av Busan. Staden ligger vid havet med fina stränder och fantastiska naturen i närheten. Busan erbjuder en mer avslappnad studiemiljö än Seoul, men det är fortfarande en storstad med mycket nöjen av alla slag.

Studentboende
Vi hjälper dig att boka boende genom skolan. Välj mellan:

  • Värdfamilj: är det bästa alternativet om du verkligen vill uppleva Korea. Bo i ditt eget rum hos en koreansk familj och njut av hemlagad koreansk mat!
  • Mini-studio: för dig som vill bo centralt nära skolan till lägsta möjliga pris men inte är klaustrofobiskt lagd. Du bor i en s.k. Goshiwon där du har ett eget rum med säng, skrivbord och badrum på totalt 4-5 kvadratmeter.
  • Egen lägenhet: är det mest bekväma alternativet om budgeten inte är ett problem. Du bor nära skolan i en fullt utrustad lägenhet med städservice.

Läs mer i skolans broschyr på länkarna härintill och fyll i en intresseanmälan om du har några frågor.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Jag började jobba med Lexis så snart de öppnade och känner dem mycket väl. De är en utav få privata språkskolor i Korea och utan tvekan den bästa av dessa. Skolan är godkänd av CSN, de har som enda skola i Korea tilldelats prestigefyllda Star Awards och de får fantastiska recensioner av sina studenter. Det är en skola som vi varmt kan rekommendera för språkresor till Korea. Vi hjälper dig hela vägen från ansökan till kursstart helt gratis. Fyll i en ansökan eller en intresseanmälan för att komma igång.

Ämnen som du kan läsa på Lexis Korea

Fakta

Startdatum: Varje måndag

Kurslängd: 1-52 veckor, med CSN från 13 veckor

Nivåer: Alla nivåer från total nybörjare till avancerad

Antal studenter: Ca 200 i Seoul och 100 i Busan, från 67 olika länder

Campus: Seoul, Busan och online

Utmärkelser och recensioner: STM Star Awards och 98% studentnöjdhet


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Lexis Korea. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.