Tokyo Central Japanese Language School

Tokyo Central Japanese Language School (TCJ) ligger i ett lugnt kvarter i stadsdelen Shinjuku. Här lär sig studenter från över 30 länder japanska och uppfyller sin dröm.

Varför ska man studera på TCJ?

Bra läge

Skolans lokaler ligger ca en minuts promenad från Shinanomachi Station, som i sin tur är ca 6 minuter från Shinjuku Station med tåg.

Hög kvalitet på undervisningen

TCJ är en av de bästa institutionerna i Japan när det kommer till att utbilda japanska språklärare, och varje år utexaminerar man 300 lärare. TCJ har den professionella kunskapen att utbilda sina egna lärare, och endast noggrant utvalda japanska språklärare anställs för att undervisa på skolan. Förutom kurser för internationella studenter driver TCJ också en av Japans största japanska språkkurs för arbetande vuxna, med studenter från över 65 länder. Det gör TCJ en av de mest eftertraktade språkinstutitionerna för affärsmän som söker en kostnadseffektiv utbildning.

Utbildningsinnehåll för att heltäckande utveckla sina japanska språkkunskaper

Utöver resultaten från skriftliga tentamen som EJU och JLPT krävs att internationella studenter lämnar in en målförklaring, en avhandling eller en forskningsplan och genomför en intervju oavsett om man vill gå vidare till högre utbildning eller anställning. Därför krävs att internationella studenter har en hög nivå av kommunikationsförmåga, och TCJ tillhandahåller en kursplan som fokuserar på just detta.

ISO 29991-certifiering

Vi har en ISO 29991:2020-certifiering, vilket är den internationella standarden för språkinlärningstjänster. Denna standard syftar till att förbättra transparensen och tillförlitligheten för språkinlärningstjänster, skydda konsumenter och förbättra kvaliteten på språkinlärning. Certifieringen bekräftar att TCJs tjänster uppfyller kraven för den internationella standarden.

Program och kurser på TCJ

 • Studentvisumprogram
  Studenter kan välja mellan en mängd olika kurser beroende på vad de har för mål med sin språkinlärning. De kan bland annat välja mellan en förberedande kurs inför forskningsstudier, universitet, yrkesskola och jobbsökande. TCJ har ett brett utbud av klasser, från nybörjare till avancerad nivå. Med högkvalitativ utbildning utformad och ledd av våra professionella japanska språklärare har TCJ dokumenterade resultat vad gäller högre utbildning och sysselsättning.
 • Forskningsutbildning
  Här ingår stöd för val av universitet, vägledning för att skriva en forskningsplan, hur man kontaktar professorer, förberedelser inför antagningsprovsintervjuer.
 • Universitetskurs
  Detta är en välbalanserad kurs med fokus på de fyra färdigheterna (läsa, lyssna, tala, skriv) samt akademisk japanska. Man får också guidning och stöttning inför inträdesprov och eftergymnasiala studier, briefing session för högre utbildning, JLPT-examen, EJU (mock tentamen varje termin), stöd inför uppsatsskrivning, intervjuer och hjälp med att upprätta en studieplan.
 • Yrkesskola
  Skaffa kunskaper och färdigheter för ditt önskade yrke, hög kommunikationsförmåga är direkt relaterade till anställning, förberedelser för intervjuer och JLPT, presentationer och tal- och debatttävlingar.
 • Jobbsökarkurs
  Förberedelse inför JLPT och BJT parallellt med affärsjapanska och lokala seder. Extern personal genomför jobbsökarseminarier och ger vägledning om självanalys, skriva ansökningar, CV, samt intervjuträning.

Anmälningsperiod: april, juli, oktober, januari
Avgifter: Första året 890 000 JPY / Två hela år 1 714 000 JPY
Kursschema: Måndag-fredag
Undervisningsblock: 9:00-12:20 eller 13:20-16:40
* Eleverna kommer att studera antingen förmiddag eller eftermiddag beroende på årskurs och klassnivå.

Stipendier och support

Stipendium

TCJ lägger stor vikt vid akademisk prestation efter registrering genom att erbjuda stipendiemöjligheter för att minska den ekonomiska bördan för studenter och för att motivera dem att studera.

Internt stipendium
Alla studenter som har uppnått en viss nivå av akademisk framgång med bibehållen hög närvarofrekvens är berättigade till ett internt stipendium efter examen.

Gratis JLPT-avgiftsprogram
För att ge en bra inlärningsmiljö kan alla studenter ta upp till två JLPT-prov gratis under sin tid på TCJ.
*Gällande prov sätts enligt antagningstermin.

Undervisningsstöd

ICT-utbildning
ICT-utbildning med hjälp av elektroniska läroböcker och onlineverktyg används i stor utsträckning, vilket gör att eleverna kan studera och öva på sina egna enheter. Frågornafinns ocksp tillgänliga online, så du kan studera var som helst.

Google Apps för effektiviteten
Google Classroom möjliggör effektiv kommunikation av förberedande studieinnehåll, undervisningsupplägg och läxor.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Tokyo Central Japanese Language School

Grundades: 1988

Ackrediterad av: Immigration Bureau of the Ministry of Justice, Association for the Promotion of Japanese Language Education, ISO29991:2020

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Tokyo Central Japanese Language School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.