Akademeia 21st Century (Adachi Education Group)

Välj mellan 17 yrkeshögskolor och en japansk språkskola i Japan. Genom att studera på vår skola får du den utbildning och erfarenhet som krävs för din drömkarriär.

Varför studera på Akademeia 21st Century?

Support för karriär och fritid: I Akademeia 21st Century förstår vi att det inte är helt lätt att studera i ett främmande land. Därför ger vi olika stöd till våra internationella studenter i Japan. Vi har personal med extra fokus på studentlivet, och som hjälper studenter i frågor som att hitta boende, lära sig japanska eller söka jobb. Vi ger support hela vägen, från första kontakt tills att våra studenter har landat i sin drömkarriär.

Kurser med fokus på praktik: Vår yrkesskola har som syfte att hjälpa våra elever att bli en del av det professionella yrkeslivet i Japan. Studenter på vår skola kommer att kunna arbeta på olika projekt med olika yrkesinriktningar, akademiker och många kända företag. I dessa projekt kan eleverna bygga upp sina erfarenheter och färdigheter och använda dem för att förbättra sitt CV.

Valfri kurs: I många fall kommer studenterna att behöva skaffa sig kunskap eller erfarenhet som inte är relaterad till deras program. Därför tillåter vår yrkesskola studenter att ta valfri kurs inom andra närliggande branscher. Det kommer att hjälpa dem att tänka utanför sitt eget yrke och samarbeta med andra branscher lättare. Vi strävar efter att skapa en realistisk arbetsmiljö i vår skola och hjälpa våra elever att få en bättre förståelse för sin drömkarriär.

Alumninätverk: Vi är stolta över att kunna säga att elever som tagit examen från vår skola är aktiva inom olika branscher och stora företag i Japan. Några exempel är den berömda författaren av Attack on Titan, Hajime Isayama (Manga Department); eller de som arbetar för IKEA Japan, Capcom, AEON, Japan Airlines, osv. Varje år kommer våra utexaminerade studenter och deras företag att erbjuda praktik- och arbetsmöjligheter till våra studenter. Det syftar till att hjälpa våra studenter att få kontakt med branschen så snart som möjligt.

Program och kurser

Språkskola

Eftersom alla kurser på vår yrkesskola har japanska som undervisningspråk, kommer studenten att behöva erhålla japanska språkkunskapstest (JLPT) N2-nivå i japanska före registrering.

Vårt japanska program är 6 månader till 2 år beroende på studentens språknivå vid start. Terminerna startar i april, juli och oktober. I skolan väljer du en av tre kurser: Japanska & Professionell praktisk kurs, omfattande japanskakurs och Businesskurs enligt dina behov.

Yrkesskola (Senmon Gakko)

Vi har 17 skolor över hela Tokyo, Nagoya, Osaka och Kyushu. Studenter kan studera alla våra ämnen på dessa 4 platser. Var medveten om att platsen för ditt campus inte kommer att påverka dina jobbmöjligheter i andra regioner.

Huvudområden för studier

– Design

(Grafisk design, visuell bilddesign, illustration, teckning, manga, figurdesign, produktdesign, inredningsdesign, arkitektonisk design, modedesign)

– Visual Arts

(Foto, specialsminkning, musik, videoproduktion, media, dans, scenkonst)

– Business

(Business Administration, Business Design, AI System, IT Business, Office Business, Pet Business, Pet Animal Nursing, Sport Business, Fashion Business, Flower Business)

– Turism

(Hotell, Resor, Turismföretag, Flygbolag, Järnväg, Flygplats, Bröllopsservice, Caféservice, Begravningschef, Kommunikation av främmande språk, IT-turism)

– Spel & animation & röstskådespeleri

Campus och studieorter

Som vi nämnt tidigare har vi 17 yrkesskolor runt om i Japan: Tokyo, Osaka, Nagoya och Kyushu. Varje stad har sin egen karaktär och alla våra ämnen finns tillgängliga i alla fyra städer.

Tokyo – Som Japans befolkningstätaste stad kan du alltid utforska nya saker att göra här. Titta på den hisnande utsikten över Tokyo Skytree eller shoppa i Akihabara. Du kommer att få en unik upplevelse i denna stad.

Osaka – När du kommer till Osaka kommer du att känna hur entusiastiska Osakabor är. Om du vill träffa lokala vänner finns det ingen plats som passar bättre än Osaka. Umgås med dem genom att äta Okonomiyaki eller besök Universal Studios tillsammans.

Nagoya – Eftersom Nagoya är i mitten av det japanska fastlandet, har Nagoya alltid varit en viktig plats både i historien och i nutid. I den här staden kan du hitta en del spektakulär arkitektur som Nagoyas slott men också mordena sightseeingplatser som Higashiyama Sky Tower.

Kyushu – Om du letar efter en spektakulär naturvy, kommer Kyushu att vara det bästa valet. Omgiven av berg och vulkaner. Du kan se Japans mest aktiva vulkan – Mount Aso. Det inkluderar också många områden med varma källor som Beppu. Om du gillar att uppleva Japans natur är Kyushu vad du letar efter.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Akademeia 21st Century (Adachi Education Group)

Fakta

Grundades: 1958

Antal skolor: 17 yrkeshögskolor och en språkskola

Terminsstarter: April, Juli* och Oktober* (*enbart språkskolan)

Avgift språkskola: 1 411 000 JPY för 2 år

Avgift yrkeshögskola: 1 912 000 – 2 781 000 JPY för 2 år (det beror på inriktning)

Förkunskaper: Avslutat minst 12 års grundskoleutbildning (och japansk N2-nivå för yrkesskola)

Stipendie och gratis japanskakurs på Senmon Gakko

För elever som redan har JLPT N3-nivå, kan vi erbjuda en gratis sexmånaders överbyggnadskurs på vår språkskola. Den kostnadsfria kursen börjar i oktober och efter sex månader fortsätter du direkt på ett tvåårigt program på japanska på vår Yrkeshögskola, så totalt studerar du hos oss i 2,5 år.

För studenter som har bestämt vad de ska studera på Senmon Gakko, kan vi erbjuda dig en gratis 6-månaders prova på kurs med praktiska lektioner innan du kommer in på vår skola. Den kostnadsfria provkursen (AO Pre-School) startar i juni och studenter kan delta online en helg per månad.

För internationella studenter som har bra närvaro vid sin japanska språkskola kan få 100 000-200 000 JPY rabatt på studieavgiften på Akademeia 21st Centurys YH-utbildningar i Japan.

Fyll i en intresseanmälan för mer information.

Erbjudandet går ut 2025-03-31


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Akademeia 21st Century (Adachi Education Group). Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.