CiaoItaly

Studera italienska i Turin. Språkskolan CiaoItaly har över 10 års erfarenhet av att lära ut italienska och man har en stor passion för kulturen och språket i Italien.

Varför ska man studera i Turin?

Med sina 14 km arkader, den näst viktigaste egyptiska samlingen i världen, antika konstföremål, internationellt välkända filmfestivaler och världskända idrottslag är Turin en av de mest fascinerade och mystiska städerna i Italien. Under den stränga, aristokratiska ytan slår ett hjärta som fängslar och förtrollar alla besökare. Traditionerna i Italiens första huvudstad lever vidare i de pittoreska caféerna och restaurangerna i stadskärnan, samtidigt som en stark ekonomi och ett förstklassigt universitet gör det till en av de viktigaste teknologiska och vetenskapliga knutpunkterna i landet.

Turin är fortfarande till stor del opåverkad av massturismen, vilket gör att besökare får en större möjlighet till att möta lokalbefolkningen som talar riksitalienska. CiaoItaly ligger i en byggnad från början av 1900-talet i hjärtat av Crocetta, ett av Turins mest exklusiva områden, en kort promenad från den välkända tekniska högskolan och centrala Turin. Skolan har utbildat studenter från över 50 olika länder i det italienska språket och kulturen sedan 2008. Skolan är medlem i branschorganisationernas SASILS, AIL och Eduitalia och är ackrediterade av CSN. De är också godkända provcentrum för AIL och CILS.

Program och kurser

CiaoItaly har ett utbildningssystem utformat för att möta behovet hos alla studenter, från nybörjare till avancerade, oavsett om de vill utveckla och förbättra sin italienska för personliga, akademiska eller yrkesmässiga skäl. För att försäkra sig om att man blir placerad i rätt grupp får blivande studenter göra en språktest. Lektionerna leds av entusiastiska och kvalificerade lärare med italienska som modersmål som, genom kommunikation och ett stort utbud av läromedel, guidar studenterna till att utveckla språket.

De mest populära kurserna är:

Intensivkurs i grupp - Med minst 5 och max 12 studenter riktar sig kursen till de studenter som vill lära sig språket i en dynamisk och rolig miljö. Kursen hjälper studenterna att nå den språkliga nivå som krävs: grammatik, vokabulär, uttal, konversation samt läs-, skriv- och hörförståelse. Kurserna sträcker sig från en vecka och uppåt, med 15 till 20 timmars undervisning per vecka.

Långtidskurs - En språkkurs som sträcker sig mellan 22 och 52 veckor, passar perfekt för den som vill ha ett utlandsstudieår eller som vill ta sin språknivå från grundläggande till avancerad nivå.

Privatlektioner - Speciellt utformad efter dina personliga behov.

10 anledningar att välja CiaoItaly

CiaoItaly erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter för att hjälpa studenter att komma i kontakt med lokalbefolkningen och lära sig om regionens kulturella historia och utbud. Skolan anordnar ibland också matlagningsklasser, vin- och matprovning, speciella middagar, guidade turer runt Turin, museibesök, restaurangbesök eller utflykter för att upptäcka Piemont-regionen.

  1. Skräddarsydda kurser
  2. Ett område som inte är exploaterat av turister
  3. Omfattande hjälp för studenter
  4. Mycket erfarna och entusiastiska lärare
  5. Effektiv och målinriktad språkundervisning
  6. Olika typer av boendealternativ
  7. Gratis aktiviteter efter skolan
  8. Skolan är ackrediterad
  9. Välkomnande och stödjande miljö
  10. Internationell miljö

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på CiaoItaly

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till CiaoItaly. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.