Concordia College New York

Kings New York ligger på det vackra Concordia College i New York. Från den burgna orten Bronxville i Westchester Country tar det bara 30 minuter med tåget in till centrala New York.

Universitetscampus i ett attraktivt område

Vårt center i New York ligger på campuset som tillhör vårt partneruniversitet Concordia College. Grundat 1881 är Concordia College ett universitet som erbjuder fyraåriga samskoleutbildningar inom humaniora som är en del av Concordia University-systemet. Concordia College erbjuder studier och boende i ett fantastiskt område. Campuset ligger i staden Bronxville, Westchester, bara 30 minuter från Manhattan med tåg.

Campuset har funnits i 100 år och består av fantastiska byggnader, inklusive klassiska College Gothic-byggnader ritade av arkitekten Edward L. Tilton från Ellis Island. På campuset finns också moderna akademiska undervisningssalar, idrottsanläggningar, bibliotek, studentboenden och en aula. Kings studenter bor på campuset.

Utbildnings- och idrottsanläggningar

 • Välutrustade och rymliga klassrum
 • Bibliotek med stort utbud
 • Plats för scenkonst
 • Idrottscenter med gym, viktrum, fitnesscenter och anläggningar för squash, tennis, baseball, fotboll och softball
 • Musikstudio

Tillgängliga kurser

Freshman år: om du inte har studerat på universitet tidigare så kan du ta ett Freshman år på Concordia College och sedan om du vill läsa vidare i tre år till för att ta en fyra årig Bachelor’s Degree, kandidatexamen. Under det första året väljer du mellan inriktningarna: Pre-Engineering, Business eller Digital Media/Video Production. Därefter kan du fortsätta mot en Bachelor i ämnen som Biologi, Business Administration, Education, English, Health Care Administration, Health Studies, Liberal Studies, Nursing, Social Sciences och Social Work.

Study Abroad-terminer: läs fristående kurser under 1-2 terminer. Du läser 12-15 credits (3-5 kurser) per termin. Välj mellan kurser inom Liberal Arts Studies, Business, Social Sciences, Digital Media eller Science.

Engelska språkkurser: ta chansen att bättra på din engelska i äkta collegemiljö. Välj mellan:

 • Intensive Course: för dig som vill göra snabba framsteg och läsa engelska inriktat mot specialintressen.
 • Vacation Course: 20 engelskalektioner per vecka. Den går också att kombinera med olika sporter och aktiviteter.
 • Discover New York: kombinera engelskastudier med att utforska och uppleva New Yorks mode-, konst- och designutbud.
 • TOEFL Preparation: Kursen förbereder dig för ditt TOEFL-test genom examförberedande övningar.

New York röstas ofta fram till världens bästa stad

 • Manhattan är hem till några av världens mest välkända landmärken och attraktioner och är därför en destination som bör upplevas. Empire State Building, Times Square och Broadway är bara några av platserna du måste besöka.
 • En båttur på Hudsonfloden tar dig till Frihetsgudinnan och Ellis Island där du kan lära dig om USA:s fascinerande historia kring immigration.
 • New York har flera framgångsrika idrottslag som du enkelt kan se. De mest välkända är Knicks (basket), Yankees (baseball) och Rangers (ishockey).
 • New York har flera grönområden att utforska. Några av de bästa är Central Park, Battery Park och unika High Line som tronar över marknivå och är en gammal del av New York Central Railroad.
 • New York har flera olika områden som är värda att utforska, en av dem är West Village. Här finns vackra hus längs med kullerstensgator som daterar tillbaka till 1800-talet.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Concordia College erbjuder ett flexibelt kursutbud för dig som vill studera i New York en tågresa från Manhattan. Här kan du läsa språkkurser, Study Abroad-terminer eller ett freshman år på college där du sedan kan fortsätta tre år till och ta en Bachelor's Degree. Studenter från Utlandsstudier.se har rätt till rabatter, se den gula rutan härintill.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Concordia College New York

Fakta

Plats: Amerikanska östkusten

Invånare: New York - 8.4 miljoner, Bronxville 6 400

Närmaste flygplats: JFK, Newark

Närmaste städer: Philadelphia, Washington DC och Boston

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Concordia College New York. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.