Collegium Palatinum - IH Heidelberg

Collegium Palatinum grundades 1958 och erbjuder sina studenter över 60 års erfarenhet och kompetens. Skolan har ett mycket gott rykte när det kommer till att undervisa i tyska.

Studera på Collegium Palatinum - IH Heidelberg

Collegium Palatinum har erbjudit tyska språkkurser av hög kvalité sedan 60 år tillbaka. Skolan erbjuder vanliga språkkurser och tyskakurser med fokus på företags- eller universitetsvärlden. Oavsett om studenterna vill ha privatlektioner eller grupplektioner med andra internationella studenter kommer de genomgående att förbättra sina språkkunskaper på ett effektivt sätt.

Skolan är en del av International House World Organisation och International Association of Language Centres. Båda dessa står för kvalitet inom språkundervisningen: Lärarna genomgår kompetensutveckling regelbundet och är vana vid att undervisa multikulturella grupper. Samtliga språkskolor är boutique-skolor som erbjuder professionalitet, personlig uppmärksamhet och en utomordentlig undervisningsupplevelse.

Skolans metodik fokuserar på entusiasm och undervisningen bygger på ett kommunikativt tillvägagångsätt. Metoden syftar till att förbättra kommunikationsförmågan och att stärka självförtroendet när det kommer till att prata. Fokus ligger på korrekta uttryck och flyt i konversationer samtidigt som man tränar på att skriva, läsa och lyssna.

Kurser

Standardkurs 20 (20 lektioner i veckan): Kursen fokuserar på alla delar av språket och utvecklar tal, läsförståelse, skrivförståelse och hörförståelse.

Intensivkurs 25 (25 lektioner i veckan): Kursen ger många tillfälligheter att träna på det tyska språket genom konversationer, diskussioner, rollspel och interaktiva lekar.

Privatlektioner: Att välja privatlektioner är det mest flexibla och intensiva sättet att lära sig tyska. Kursen anpassas efter individens språknivå, behov och schema.

Läs mer om hela kursutbudet på skolans hemsida.

Provförberedande kurser

Telc Language Certificate: Kursen som förbereder studenter inför Telc-provet består av 100 lektioner av vanlig tyska på den nivå studenten befinner sig på samt 20 lektioner med fokus på att träna specifikt inför provet (4 veckor).

TestDaF förberedande kurs: TestDaF är provet som man måste ta innan man söker till ett universitet i Tyskland. Kursen inkluderar 36 lektioner med fokus på provförberedelser (4 veckor).

Universitetsförberedande kurs: Kursen är speciellt utformad för den som vill läsa på universitet i Tyskland och inkluderar: tyskalektioner på nivå B1, B2 och C1, en onlinekurs som hjälper studenter att bekanta sig med det tyska skolsystemet, TestDaF-förberedelser och studierådgivning.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Collegium Palatinum - IH Heidelberg

Fakta

60 års erfarenhet: Skolan grundades 1958 och har 60 års erfarenhet av att undervisa internationella studenter i tyska.

Engagerade lärare: Kvalificerade och erfarna lärare

Bra läromiljöer: Läs tyska i den vackra omgivningen runt historiska Villa Krehl

Heidelberg: Berömd för sin oemotståndliga charm och popularitet bland studenter

Provcenter: Auktoriserad för att kunna erbjuda Telc-test och TestDaF

Medlem i IH och IALC: Medlem i kvalitetsorganisationerna International House och International Association of Language Centres


 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Collegium Palatinum - IH Heidelberg. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.