Riga Stradins University

Vill du studera till läkare eller tandläkare utomlands? Då är Riga Stradins University ett bra alternativ. Skolan har gott rykte, rimliga priser och man följer EUs riktlinjer.

Varför Riga Stradins är det perfekta valet

Många svenska studenter drömmer om en karriär inom medicin eller tandvård men har svårt att komma in i Sverige och Västeuropa där utbildningarna dessutom ofta bara ges på de inhemska språken. I den engelsktalande världen är det inte bara hög konkurrens utan också väldigt höga kursavgifterna för den här typen av utbildningar.

Riga Stradins University (RSU) i Lettland erbjuder en utmärkt lösning på dessa utmaningar. Med lägre antagningskrav jämfört med svenska universitet och en undervisningskostnad som är betydligt mer överkomlig än i den engelsktalande världen, står RSU ut som ett attraktivt alternativ för svenska studenter. Dessutom är RSU känt för sin höga akademiska standard och moderna undervisningsmetoder, vilket gör det till en av de ledande högskolorna i Baltikum inom medicin och tandvård.

Riga, som är Lettlands huvudstad, erbjuder en rik kulturell upplevelse med sin vackra arkitektur, livliga historia och gästvänliga atmosfär. Studenter från hela världen lockas till Riga för dess högkvalitativa utbildningar och låga levnadskostnader. Att studera i Riga innebär inte bara att få en förstklassig utbildning utan också chansen att uppleva en unik europeisk kultur som berikar din personliga och professionella utveckling.

Läkar- och tandläkarutbildningar på RSU

Riga Stradins University erbjuder omfattande program för både blivande läkare och tandläkare, med kurser som är utformade för att förbereda studenter för en framgångsrik internationell karriär. Då utbildningarna ges inom EU och följer EUs riktlinjer så brukar det inte vara några problem att få yrkeslegitimation från Socialstyrelsen för att jobba i Sverige efter examen på RSU.

Läkarutbildningen vid RSU är på 6 år. Den är intensiv och strävar efter att ge studenterna en djup förståelse för medicinska principer, samtidigt som praktisk erfarenhet och patientkontakt prioriteras från ett tidigt skede. Programmet är strukturerat för att möta de höga standarderna inom europeisk och internationell medicinsk utbildning, vilket gör examen från RSU högt värderad världen över.

Tandläkarprogrammet vid RSU ä 5 år långt och kombinerar teoretisk kunskap med praktiska färdigheter som ger studenterna möjligheten att arbeta i moderna kliniska faciliteter. Detta förbereder dem väl för de utmaningar som yrket innebär. Kursplanen är omfattande och täcker allt från grundläggande tandvård till avancerade specialistområden, med stor vikt vid forskning och utveckling inom tandvårdsfältet.

Kursavgiften på läkarutbildningarna är förnärvarande 12500 Euro per år och på tandläkarutbildningarna är de 14-15000 Euro/läsår. Det är mer än man kan få från CSN, men mindre än de flesta läkarutbildningar på engelska i västvärlden. Då levnadsomkostnaderna är låga i Riga brukar man kunna ta lite pengar från vanliga studielånet för att använda till kursavgiften, men i längden kommer du ändå att behöva egna pengar för att det ska gå runt.

Antagningskrav och ansökningshjälp

Antagningen på RSU är betygsbaserad och du får antagningsbesked inom 1-2 månader. Det är betydligt lättare att komma in än i Sverige. De grundläggande kraven är att du ska ha gått ut gymnasiet med minst godkänt betyg (E/G) i alla ämnen. Du behöver ha läst matematik 3 och du behöver ha läst minst två naturvetenskapliga kurser med betyg C eller högre. En av dessa måste vara på steg 2. Du måste också vara bra på engelska med betyg C eller högre i engelska 6 eller 7 alternativt får du göra ett TOEFL (Ibt 80) eller IELTS-test (6.5).

Detta är de grundläggande kraven, men ger ingen antagningsgaranti. Störst chans har du om du har gått natur. Utöver betygen kommer du även att få lämna in motivationsbrev och referensbrev. Vidare studier och arbetslivserfarenhet är meriterande.

Vi har en samarbetspartner som hjälper dig gratis med hela ansökningsprocessen på svenska. Fyll i en intresseanmälan för att få hjälp av dem.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Riga Stradins University

Riga Stradins University

Fakta

Utbildningar: Läkare och tandläkare

Antagning: Betygsbaserad (plus motivationsbrev och referensbrev)

Kursavgift: Läkarutbildning 12500 Euro/läsår, tandläkare 14-15000 Euro/läsår

Utbildningens längd: Tandläkarprogrammet 5 år, läkarprogrammet 6 år

Antagningsbesked: inom 1-2 månader

Ansökningshjälp: gratis hjälp av vår svenska partner

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Riga Stradins University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.