BHMS, Business and Hotel Management School

Färändra din karriär med B.H.M.S. en av världens ledande hospitality- och hotellskolor. Skolan ligger i hjärtat av Luzern i vackra Schweiz och ingår i Benedictgruppen.

Varför studera på BHMS

 • BHMS campus och residens har ett idealt läge i hjärtat av Luzern. Studenterna kan njuta av stadens bekvämligheter och exklusiva charm.
 • Ta en kandidatexamen på kort tid. BHMS har skapat en av de effektivaste Bachelor of Arts-utbildningarna i Schweiz utan att det går ut över den akademiska kvaliteten. På BHMS kan du ta en kandidatexamen (BA) på endast 18 månaders studier plus 18 månaders betald praktik. Motsvarande examen från andra hotellskolor i Schweiz kräver 24 månaders studier plus 12 månaders praktik. På BHMS får du således 6 månader mer betald praktik så att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrkesliv. Du sparar också pengar då du under de 6 månader som skiljer får lön istället för att betala kursavgift.
 • Anpassa din utbildning för att passa dina unika mål med våra top up-alternativ, så att du kan börja dina studier i Sverige och sedan fortsätta i Luzern efter ditt första eller andra år hemma.
 • Förbättra dina färdigheter och arbetslivserfarenhet med vårt 1-åriga MBA- eller MSc-program, designat speciellt för branschfolk.
 • Få en smak av livet på en schweizisk hotellskola med vår sommarkurs och få eventuellt avgiftsersättning om du anmäler dig till något av våra akademiska program inom två år.
 • Gå med i en gemenskap av likasinnade individer som drivs av att lyckas, med resurser i världsklass och stöd till hands. B.H.M.S. hjälper dig att uppnå dina mål och lyckas i den konkurrensutsatta hotell- och affärsbranschen. Börja din resa med oss idag!

Garanterade praktikperioder och hjälp att få jobb

Uppnå din fulla potential och starta din hospitalitykarriär med B.H.M.S. utbildningar och praktik i världsklass:

 • Att jobba praktiskt inom branschen är en viktig del av utbildningen på BHMS. Varje läsår har du en praktikperiod på 4-6 månader på ett hotell eller en restaurang som har godkänts av BHMS.
 • Skolan samarbetar med många agenturer som förmedlar hospitalityjobb till nyutbildade studenter i Europa, Asien och Nordamerika. En karriär- och praktikrådgivare hjälper till att placera studenterna på hotell och restauranger i Schweiz och utomlands.
 • Hotell- och turismindustrin är dynamisk, mångsidig och utmanande. Den kan forma din karaktär och leda till en rad spännande karriärmöjligheter. Studenter med passion och nyfikenhet kan dra nytta av BHMS kontaktnät med ledande hotell och företag inom branschen.
 • Skolan ger utbildningar på Diplomnivå, Bachelornivå, Masternivå och Post Graduate. De har också en två veckors sommarkurs för dig som vill prova på livet på en Schweizisk hotellskola innan du ansöker till en längre kurs. Läs mer på länkarna härintill.

Ackreditering

 • BHMS är en eduQua-certifierad privat institution i kantonen Luzern, i enlighet med schweiziska federala och statliga regler. EduQua är det schweiziska Association for Quality & Management Systems (SQS) som certifierar schweiziska högskolor och utbildningsinstitutioner i Schweiz.
 • BHMS har ett samarbetsavtal med Robert Gordon University, Aberdeen i Skottland som utfärdar Bachelor of Arts-examen i Hotel & Hospitality Management i Schweiz.
 • Konferenz der Höheren Fachschulen HF der Schweiz
 • BHMS är en fullvärdig medlem av privatskolornas förbund i Schweiz
 • BHMS är en fullvärdig medlem av EURHODIP - De ledande hotellskolorna i Europa
 • B.H.M.S samarbetar med York St. John-universitetet i York, Storbritannien för att bevilja en Master of Business Administration
 • BHMS är en medlem av den amerikanska Hotel & Lodging Association
 • BHMS Culinary program är ackrediterat av the Accrediting Commission of the American Culinary Federation Foundation

Omdöme från Utlandsstudier.se

Jag har jobbat med Schweiziska hotellskolor sedan 2006 och jag kan intyga att BHMS är ett mycket bra val om man vill studera i hospitalityns hemland Schweiz. Skolan har en trevlig atmosfär som inte är lika strikt som många andra schweiziska hotellskolor. Med tre betalda praktikterminer får du också mer arbetslivserfarenhet och lägre kostnader än på andra skolor. Enligt våra senaste uppgifter får du även fullt CSN-lån för praktikterminerna vilket innebär att du kan klara dig ganska långt på CSN i kombination med den betalda praktiken. Det är dock fortfarande bra om du har lite egna pengar att skjuta till.

Vi har glädjen att kunna erbjuda våra studenter stipendier på 2000 CHF (18600 kr) på BHMS. Du får både stipendier och hjälp om du börjar med att fylla i vår intresseanmälan här intill.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på BHMS, Business and Hotel Management School

Fakta

Hur länge har ni funnits: över 90 år

Antal studenter: 1000

Studenternas nationaliteter: över 80

Kursstarter: 8 per år

Kursavgift i genomsnitt: 28000 CHF


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till BHMS, Business and Hotel Management School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.