BHMS, Business and Hotel Management School

BHMS är en av världens ledande hospitality- och hotellskolor. Skolan ligger i hjärtat av Luzern i vackra Schweiz. Vi hjälper dig med ansökan och ger dig stipendier!

Varför studera på BHMS

 1. BHMS campus och residens har ett idealt läge i hjärtat av Luzern. Studenterna kan njuta av stadens bekvämligheter och exklusiva charm.
 2. Ta en kandidatexamen på kort tid. BHMS har i samarbete med Robert Gordon University skapat en av de effektivaste Bachelor of Arts-utbildningarna i Schweiz utan att det går ut över den akademiska kvaliteten. På BHMS kan du ta en kandidatexamen (BA) på endast 18 månaders studier plus 18 månaders betald praktik. Motsvarande examen från andra hotellskolor i Schweiz kräver 24 månaders studier plus 12 månaders praktik. På BHMS får du således 6 månader mer betald praktik så att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrkesliv. Du sparar också pengar då du under de 6 månader som skiljer får lön istället för att betala kursavgift.
 3. BHMS har ett unikt 5-veckors system där teoriterminerna på 20 veckor delas upp i 4 miniterminer om 5 veckor. Under varje sådan minitermin läser du bara 3-4 ämnen för att verkligen kunna studera fokuserat, till skillnad från andra hotellskolor i Schweiz där man läser 8-10 ämnen parallellt. På så sätt kan du ta 12-14 kurser per 20 veckors termin utan att det blir för mycket på en gång.

Garanterade praktikperioder och hjälp att få jobb

Att jobba praktiskt inom branschen är en viktig del av utbildningen på BHMS. Varje läsår har du en praktikperiod på 4-6 månader på ett hotell eller en restaurang som har godkänts av BHMS. Skolan samarbetar med många agenturer som förmedlar hospitalityjobb till nyutbildade studenter i Europa, Asien och Nordamerika. En karriär- och praktikrådgivare hjälper till att placera studenterna på hotell och restauranger i Schweiz och utomlands.

Hotell- och turismindustrin är dynamisk, mångsidig och utmanande. Den kan forma din karaktär och leda till en rad spännande karriärmöjligheter. Studenter med passion och nyfikenhet kan dra nytta av BHMS kontaktnät med ledande hotell och företag inom branschen.

Skolan ger utbildningar på Diplomnivå, Bachelornivå, Masternivå och Post Graduate. De har också en två veckors sommarkurs för dig som vill prova på livet på en Schweizisk hotellskola innan du ansöker till en längre kurs. Kursen kostar 3490 CHF inklusive mat och husrum. Om du söker vidare till en längre kurs på BHMS får du som gått sommarkursen 3000 CHF i rabatt på kurser som är minst 2 år och 1500 CHF i rabatt på ettårskurser. Läs mer på länkarna härintill.

Ackreditering

 • BHMS är en eduQua-certifierad privat institution i kantonen Luzern, i enlighet med schweiziska federala och statliga regler. EduQua är det schweiziska Association for Quality & Management Systems (SQS) som certifierar schweiziska högskolor och utbildningsinstitutioner i Schweiz.
 • BHMS har ett samarbetsavtal med Robert Gordon University, Aberdeen i Skottland som utfärdar Bachelor of Arts-examen i Hotel & Hospitality Management. The Times Good University Guide 2010 utsåg Robert Gordon University till det bästa moderna universitetet i Storbritannien.
 • Konferenz der Höheren Fachschulen HF der Schweiz
 • BHMS är en fullvärdig medlem av privatskolornas förbund i Schweiz
 • BHMS är en fullvärdig medlem av EURHODIP - De ledande hotellskolorna i Europa
 • BHMS Higher Diploma är ackrediterat av University of Brighton, England, för fortsatta studier mot universitetets BA (Hons) i Hospitality Management
 • BHMS samarbetar med City University i Seattle för sin Master of Business Administration i Global Management
 • BHMS är medlem i International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education (I-CHRIE)
 • BHMS är en medlem av den amerikanska Hotel & Lodging Association
 • BHMS Culinary program är ackrediterat av the Accrediting Commission of the America

Omdöme från Utlandsstudier.se

Jag har jobbat med Schweiziska hotellskolor sedan 2006 och jag kan intyga att BHMS är ett mycket bra val om man vill studera i hospitalityns hemland Schweiz. Skolan har en trevlig atmosfär som inte är lika strikt som många andra schweiziska hotellskolor. Med tre betalda praktikterminer får du också mer arbetslivserfarenhet och lägre kostnader än på andra skolor. Enligt våra senaste uppgifter får du även fullt CSN-lån för praktikterminerna vilket innebär att du kan klara dig ganska långt på CSN i kombination med den betalda praktiken. Det är dock fortfarande bra om du har lite egna pengar att skjuta till.

Vi har glädjen att kunna erbjuda våra studenter stipendier på 2000 CHF (18600 kr) på BHMS. Du får både stipendier och hjälp om du börjar med att fylla i vår intresseanmälan här intill.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på BHMS, Business and Hotel Management School

Fakta

BA in Hospitality Management: Ta en kandidatexamen på 3 år, ett higher diploma på 2 år eller ett diploma på 1 år.

BA Global/Business Management: Ta en kandidatexamen på 3 år. Examen delas ut av Robert Gordon University, Aberdeen.

BA in Culinary Arts: Ta en kandidatexamen på 3 år, ett higher diploma på 2 år eller ett diploma på 1 år.

MBA in Global Business: Ta en Master examen på två år. Examen delas ut av City University of Seattle.

MBA in Hospitality Management: Ta en Master examen på två år. Examen delas ut av City University of Seattle.

M Sc in Hospitality & Business: Ta en ettårig Master's Degree in International Hospitality Business Management.

Spara 56000 kr på BHMS!

Hotellskolan BHMS i Lucerne, Schweiz, erbjuder en stor rabatt till europeiska studenter. Du får hela 6000 CHF, ca 56000 kr, i rabatt på skolans officiella priser. Fyll i en intresseanmälan för mer information.

Erbjudandet går ut 2023-03-24


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till BHMS, Business and Hotel Management School. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.