China Exchange

Studera kinesisk ekonomi, språk och kultur i hjärtat av Kinas handelsstad genom att studera en termin eller ett år i Kina genom Asia Exchange.

Varför studera i Kina?

Att studera utomlands i jordens mest kraftfulla ekonomi är en otrolig möjlighet! Du kommer få tillbringa tid i Shanghai, staden känd som Kinas kvicka kommersiella centrum. Du får insyn i ett av de mäktigaste länderna i världen och kommer att kunna svara på dagens marknadsbehov av experter på Kina och Asien. Det finns ingen tvekan om saken, Kina är absolut platsen att studera för alla studenter runt om i världen! 

Att studera i Kina är ett utmärkt tillfälle att upptäcka världens mest folkrika land. Kinas stora storlek innebär att det finns en enorm variation av klimat, kulturer och landskap att utforska. Ta dig till Kina, njut av att vara en internationell student och bli en eftertraktad Kina-expert. 

När du studerar utomlands i Shanghai kommer du uppleva stadens unika, livliga internationella atmosfär som är en mötesplats mellan öst och väst och utnyttja många möjligheter den erbjuder. 

"Generellt har erfarenheten hjälpt mig bli mer medveten om världens mångfald och således bli mer öppen. Jag har träffat härliga och intressanta människor från hela världen och fått verkliga insikter om landet som snart är den största ekonomin på jorden." - Fabian, Sverige

Shanghai University (SHU)

Shanghai University (SHU) ligger i hjärtat av Shanghai, Kina, och fick sin nuvarande form 1994 efter att fyra olika universitet i Shanghai slogs samman. Alla fyra som är ledare inom sina respektive expertområden gjorde SHU till den anmärkningsvärda institution den är idag. Det nuvarande Shanghai-universitetet har ett rykte om att ha en utmärkt läroplan över olika studieområden.

"Allt var väldigt välorganiserat, staden är otrolig och Asia Exchange-programmet var väldigt intressant och komplett. I allmänhet var min erfarenhet i Shanghai med Asia Exchange perfekt. Jag skulle definitivt rekommendera det!" - Laura, Colombia

Program och kurser

Studenter som planerar att tillbringa en termin eller ett år utomlands är välkomna till Shanghai University.

 • SEMESTER UTOMLANDS, GAP år
 • STUDIENIVÅ: Bachelor (Kandidatexamen)
 • STUDIEOMRÅDEN: kinesiska språket (mandarin), kultur, ekonomi, internationell handel och affärer, globalisering, samhällsvetenskap, finans, e-handel och marknadsföring.
 • MAX. ECTS: 30 ECTS / 18 US credits

China Studies Program

China Studies Program introducerar dig till det kinesiska språket, affärer, kultur, utländska relationer, handel och mer. Målet med programmet är att ge dig en grundläggande översikt över det kinesiska språket och kulturen, de speciella särdragen i kinesisk ekonomi och affärsverksamhet, och vad som har gjort Kina till det globala kraftpaket det är idag.

Kandidatkurser:

 • Kina och globaliseringen (5 ECTS)
 • Kinesiskt företag och företagande (5 ECTS)
 • Kinesisk kultur (5 ECTS)
 • Foreign Relations of China (5 ECTS)
 • Interkulturell affärskommunikation (5 ECTS)
 • Kinesisk utrikeshandel (5 ECTS)
 • Sociala förändringar i det samtida Kina (5 ECTS)
 • Introduktion till den kinesiska ekonomin (5 ECTS)
 • Kinas utvecklande finansiella system (5 ECTS)
 • E-handel (5 ECTS)
 • Marknadsstrategi (5 ECTS)
 • Ekonomi (5 ECTS)
 • Kinesiska språket (5 ECTS) (nybörjarnivå och medelnivå tillgänglig)

En kurs kommer att anordnas om minst 10 studenter anmäler sig. Detta gäller alla kurser, inklusive språkkurserna. Alla kurser är kurser på kandidatnivå.

Alla lektioner kommer att spelas in och du kommer att kunna komma åt dem när som helst. Det rekommenderas fortfarande att delta i onlinekurserna om du kan.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på China Exchange

Fakta

Pris: 1790 EUR / termin

Antal studenter: 40 000

Max credits per termin: 30 ECTS / 18 US credits

Studienivå: Bachelor

Studieområden: Chinese language and culture, economics, international trade, business

Ranking: Ranked in the top 100 Best Universities in China & in Asia

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Filipinerna, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Frankrike, Portugal, Irland och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till China Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.