Hochschulen Fresenius GMBH

Hochschulen Fresenius University of Applied Sciences är en högskola som har funnits sedan 1948. Här kan du välja mellan 17 olika program på engelska och massor med utbildningar på tyska

Kom som du är!

På Hochschule Fresenius University of Applied Sciences tror vi på att ge alla utrymme och frihet att utvecklas, växa och sträva efter sina egna mål. I mer än 175 år har vi varit en plats där tradition möter innovation, undervisning möter forskning och teori möter praktik. Men framför allt är det en plats där människor möts – studenter, föreläsare, professorer och mer – var och en med sina egna erfarenheter, synpunkter, tankesätt och beteenden.

Hitta din utbildning på Hochschulen Fresenius

Letar du efter ett kandidat- eller masterprogram? Vill du studera på campus i Tyskland? Välj mellan 17 engelskspråkiga studieprogram på Hochschule Fresenius och hitta en utbildning som passar just dig och dina mål!

Några av våra mest populära program på engelska:

  • International Business Management (B.A. - en kandidatexamen i Berlin, Düsseldorf, Köln eller München)*
  • Modedesign (B.A. - en kandidatexamen i Fashion Design i Berlin)
  • Mode & Design Management (B.A. - en kandidatexamen i Fashion and Design Management i Berlin)
  • Luxury Management (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • Bioanalytisk kemi och farmaceutisk analys (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • Digital Business Management and Leadership (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • Industrial Engineering and International Management (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • International Health Economics and Pharmacoeconomics (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • Pharmaceutical Biotechnology (M.Sc. - Master för dig som redan har en kandidatexamen)
  • Och många fler!

Brinner du för mode och design? Eller är du fascinerad av ekonomi och internationell ekonomi? På Hochschule Fresenius hittar du det studieprogram som passar dig och dina personliga mål. Du kommer också att träffa människor från hela världen och uppleva en spännande, internationell känsla.

*=Kandidatprogrammet i International Business Management (B.A.) visar perfekt på mångfalden i näringslivet. Under de tre första terminerna fokuserar du på de grundläggande principerna för internationell företagsledning. Innehållet i den fjärde och femte terminen beror på de valda huvudämnena, inklusive Study Abroad-terminer i New York, Kuala Lumpur, Sydney eller London.

5 skäl att studera på Hochschulen Fresenius

Individuellt stöd och vägledning: Våra studenter får massor av stöd, även utöver akademiska frågor. Vi svarar gärna på alla dina frågor.

Praktikinriktade studieprogram: Vi ger våra studenter de färdigheter som behövs för att utmärka sig i företagsvärlden. Våra alumner har säkrat positioner i toppföretag över hela Tyskland.

Upptäck pulserande städer: Med campus på 9 vackra platser kan du studera ditt favoritprogram på det campus du väljer. Vi finns bl.a. i Berlin, Köln, Düsseldorf, München, Hamburg, Wiesbaden, Frankfurt och online. Programmen på engelska ges främst i Berlin (kandidat och masters) samt Idstein (masters) men en del utbildningar ges på andra orter också. På vår Bachelor i International Business Management ingår utbytesterminer i New York, Kuala Lumpur, Sydney eller London.

Väx akademiskt och personligt: Att hjälpa dig att utvecklas inte bara som student, utan också som en ansvarsfull och hållbar individ är mycket viktigt för oss.

Förbättra din universitetsupplevelse: Som student vid Hochschule Fresenius kommer du att dra nytta av ett brett urval av fritidsaktiviteter för att förbättra ditt CV.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Hochschulen Fresenius GMBH

Fakta

Antal studenter: 18000

Antal campus i Tyskland: 9

Nationaliteter: 100

Program på engelska: 17

Tysklandsstipendium

Hochschule Fresenius vill uppmuntra och stödja begåvade studenter att fortsätta och framgångsrikt slutföra sina studier. Samtidigt ska de också ha möjlighet att ta ett socialt ansvar. Som stipendiat får du ett månatligt stipendium på 300 EUR, varav hälften finansieras av den federala regeringen och hälften av en privat sponsor (företag, stiftelse, föreningar etc), som universitetet har rekryterat. Stipendierna tilldelas för ett läsår i taget (1 september till 31 augusti). För att fortsätta få stipendiet drefter krävs en ny ansökan. Den maximala finansieringstiden baseras på den normala studietiden för respektive utbildningsprogram.

Erbjudandet går ut 2030-01-31

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Hochschulen Fresenius GMBH. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.