Griffith College

Griffith College grundat 1974 är Irlands största oberoende college. De har campus i Dublin, Cork och Limerick. Du ansöker direkt till skolan utan CAO och får snabbt antagningsbesked.

Om Griffith College

Griffith College är kända för att utbilda framgångsrika studenter, både nationellt och internationellt. Colleget har ett gott rykte och ger förstklassiga föreläsningar och studiematerial. Griffith College erbjuder internationellt erkända master- och kandidatprogram, kompletterade med ett brett utbud av kortare kurser och företagsutbildningslösningar. På Griffith College finns det utbildningar för alla.

Idag är Griffith College den största oberoende högskolan på Irland, med över 7 000 studenter fördelade på 3 olika campus i Dublin, Cork och Limerick. Griffith College har studenter från över 100 olika länder. Colleger ät godkänd av irländska kvalitets och kvalitetsinstitutet QQI och deras degrees är HETAC-godkända och ges enligt högsta akademiska standard.

År 2024 firarcolleget sitt 50-årsjubileet. Under det senaste halvseklet har Griffith gjort ett betydande bidrag till högreutbildning på Irland. Många tidigare studenter har gått vidare till framstående karriärer på Irland och internationellt, inom så olika områden som redovisning, affärer, datoranvändning, design, teknik, juridik, media, musik och drama. Våra nuvarande elever fortsätter denna tradition av framgång.

Mottagare av Colleget's Distinguished Fellowship Award som delas ut till personer som har gjort en enastående insats för Irland, inkluderar Mary McAleese, Irlands 8:e president och Nobelpristagarna Seamus Heaney och John Hume.

Ansök direkt till skolan utan CAO
När man ansöker till universitet på Irland måste man vanligtvis ansöka genom CAO vilket många studenter tycker är krångligt och man får antagningsbeskeden väldigt sent. På Griffith College slipper du dock detta. Du kan du ansöka direkt till skolan och får ett snabbt antagningsbesked. Minimikraven är att du är godkänd i matematik och engelska (eller annat europeiskt språk).

Utbildningar på Griffith College

Kandidatprogram - Bachelor's Degree
Griffith College erbjuder många olika treåriga kandidatprogram inom följande ämnesområden:

 • Business
 • Film / TV / Screen Media Production
 • Design
 • Psychology
 • Law
 • Computer Science (4 år)
 • Communications & Media
 • Music Production
 • Audio & Music Technology
 • Creative Technology & Digitial Art
 • Animation
   

Masters
Griffith erbjuder olika ettåriga mastersutbildningar inom följande ämnesområden:

 • Business
 • Communications & Media
 • Law
 • Computer Science
 • Science

Stud Abroad-terminer / Gap Year
Läs fristående kurser med ECTS-poäng under 1-2 terminer.

Vår undervisning och studentfokus
Våra föreläsare är i världsklass, med spetskompetens både akademiskt och yrkeslivsmässigt. Våra handledare och tidigare studenter har kontakter inom alla branscher, oavsett om det är revisionsbyråer, lokala internationella och multinationella företag. Detta kan ge tillgång till framtida praktik- och anställningsmöjligheter.

Du kommer inte att gå vilse i mängden. Våra program är studentcentrerade, fokuserade på att bygga och utveckla dina individuella styrkor. På Griffith College innebär små klassstorlekar att du får uppmärksamhet och stöd under hela din utbildning. Våra tidigare studenter är erkända både hemma och utomlands för sitt arbete, och vårt studentarbete dyker regelbundet upp i pressen.

Campus och studieorter

Dublin - huvudcampus
Griffith Colleges huvudcampus i Dublin ligger ca 1,5 km från St. Stephen's Green på Dublins South Circular Road. De ursprungliga campusbyggnaderna, som sträcker sig över 7 hektar och erbjuder ett brett utbud av bekvämligheter, härstammar från 1813 och har spelat en roll i både nationell och lokal historia under de senaste två århundradena.

Cork campus
Griffith Colleges campus ligger på Wellington Road. Nära hjärtat av Cork City, och en kort promenad från centralstationen och shoppingstråken, är detta stora 5 hektar stora campus idealiskt beläget för hel- och deltidsstudenter.

Limerick Campus
Griffith Colleges Limerick-campus ligger på O'Connell Avenue i hjärtat av staden och är en fin georgiansk lokal i rött tegel. Det finns bra buss och tågförbindelser så läget är perfekt för dig som vill uppleva allt som Limerick City har att erbjuda.

Studentboende
Vi har studentboende på våra campus. Boende är garanterat för EU-studenter som ansöker senast den 31 maj varje år.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Griffith College

Fakta

Antal studenter: 7000+

Globala samarbeten: 140+

Alumni: 40000+

Nationaliteter: 100+

Stipendier på Grifith College, Irland

Dublin Campus:

Ett årligt stipendium på 1 000 € (drygt 11000 kr) är tillgängligt för kandidatprogram på Griffith College Dublin campus för studenter som betalar en deposition och har ett betyg på minst 60% i årskurs 1 och år 2.

Cork Campus:

Ett årligt stipendium på 25 % är tillgängligt för kandidatprogrammen på Griffith College Cork campus för studenter som betalar en deposition och har ett betyg på minst 60% i årskurs 1 och år 2.

Boende:

Garanterat för EU-studenter som ansöker senast den 31 maj varje år.

Erbjudandet går ut 2024-06-30

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Griffith College. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.