Los Angeles City College

Studera i Hollywood, Kalifornien som student på Los Angeles City College, ett prisvärt Community College med centralt läge i LA. Skolan är känd för film, musik, teater och nursing.

Varför studera på Los Angeles City College (LACC)

Studenterna på Los Angeles City College (LACC) kommer från världens alla hörn och speglar Los Angeles multikulturella befolkning. LACC har funnits i mer än 90 år och är ett av de mest etablerade Community Collegen i Kalifornien. Man har en lång historia av att hjälpa studenter från hela världen att uppnå sina utbildningsmål.

Skolan och ligger i Hollywood där man har tagit över UCLAs första campus. Bland skolans tidigare elever finns bl.a filmstjärnor som Clint Eastwood, Morgan Freeman, Mark Hamill och Frank Gehry.

LACCs lärare och professorer är välutbildade och respekterade inom sina områden. Undervisningsgrupperna är mindre än på universiteten. Med små klasser får du mycket lärartid och kan göra snabba framsteg.

Utbildningar

LACC erbjuder en dynamisk och nyskapande studiemiljö. Välj mellan mer än 140 yrkesutbildningar inklusive tvååriga Associate Degrees, transferprogram där du kan läsa vidare på universitet för de sista två åren och praktiska certifikatsutbildningar.

På LACC kan du:

 • Ta en Study Abroad-termin för att prova på studentlivet i Los Angeles
 • Ta en certifikatskurs eller en Associate Degree
 • Transferera till ett universitet för de sista två åren på en Bachelor’s Degree efter att du tagit de två första på LACC och sparat mycket pengar.
 • Ta en engelsk språkkurs

Några av skolans populäraste utbildningar är:

 • Business Administration
 • Cinema/TV Film
 • Computer Science
 • Engineering
 • Fashion Design
 • Music
 • Performing Arts

Campus mitt i världsstaden Los Angeles

LACC ligger i Hollywood, bara 5 miles från Downtown LA. Campuset är 48 hektar stort. Här finns bl.a. TV- och filmstudios, en teater, konserthall, bibliotek, gym och flera byggnader med klassrum. Studentkåren arrangerar olika aktiviteter för att främja umgänge och kultur på campus.

Det finns alltid något att göra i Los Angeles
De som bor i Los Angeles har nära både till Stilla havet och San Gabriel-bergen. Du kan bada på morgonen och åka slalom på eftermiddagen. Det pågår ständigt olika kulturella evenemang såsom konserter, baletter, teaterföreställningar, musikaler, museer och sportevenemang på kända platser som Dorothy Chandler Pavilion, Universal Studios, Los Angeles Memorial Coliseum, Dodger Stadium, Greek Theatre, Hollywood Bowl, Disneyland och Hollywood Walk of Stars. I Los Angeles händer det alltid någonting, så du kommer inte att sakna saker att göra.

Studentboende
Det finns många olika boende alternativ i närområdet med delade lägenheter, värdfamiljer och rum att hyra.

Gratis kollektivtrafik
Kollektivtrafiken har blivit bättre i Los Angeles på senare år. Den röda linjen har en tunnelbanestation (Vermont/Santa Monica) vid LACC så att du snabbt kan ta dig vidare till andra delar av Los Angeles som t.ex. Santa Monica. Det finns också bussar att tillgå. Elever på Los Angeles City College får ett TAP-kort för gratis pendling på tunnelbana och bussar.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

LACC är kända för sina program inom musik, acting och nursing (sjuksköterskeutbildning). Här har kändisar som Morgan Freeman, Clint Eastwood och Mark Hamill studerat. LACC är ett bra val om du vill studera i centrala Los Angeles på en skola som inte har för många svenskar. LACC tar väl hand om sina internationella studenter och du har goda möjligheter att få jobb på campus. Kursavgifterna är låga med amerikanska mått mätt vilket ger dig en chans att försörja dig på jobb och CSN, vilket är ovanligt när man studerar i Los Angeles. Studenter i USA får bara jobba på campus (tidigast från sin andra termin) och det är få Community Colleges som erbjuder denna möjlighet.

Ämnen som du kan läsa på Los Angeles City College

Fakta

Antal studenter: 17000

Kursavgifter: $378 per unit

Kostnad för språkkurser: $1200 per 6 veckor

Levnadsomkostnadern: $5466 (för 6 månader)

Kan man jobba på campus: Ja

$500 rabatt på Los Angeles City College

Studenter från Utlandsstudier.se är garanterade ett stipendium på $500 (ca 5500 kr) på sin första kursavgiftsbetalning till Los Angeles City College. Fyll i en intresseranmälan för att ta del av rabatten.

Erbjudandet går ut 2026-08-30


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Los Angeles City College. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.