ESPOL

The European School of Political and Social Science är en flerspråkig innovativ högskola. Målet är att förstå samhället i ett internationellt, europeiskt och internationellt klimat.

En flerspråkig skola i mitten av Europa

ESPOL:s (The European School of Political and Social Sciences) utbildningsmiljö är flerspråkig och språkinlärning är en av deras prioriteringar. Kurserna ges på engelska och franska och varje student måste välja ett andra främmande språk alternativ (tyska, spanska eller italienska) och har möjlighet att studera ett tredje språk (tyska, engelska, arabiska, BCMS (serbisk-kroatiska) kinesiska, koreanska, spanska, italienska, japanska, holländska, polska, portugisiska, ryska och turkiska).

Varje år ger ESPOL europeiska fokusdagar centrerade kring ett europeiskt land i taget med ett program öppet för en rad olika ämnen inklusive politik, mat, film, musik och kultur. För att komplettera dessa dagar tillägnade Europa, anordnar ESPOL också en dagsutflykt till ett europeiskt land där förstaårsstudenterna får besöka olika politiska institutioner.

Utbildningar på kandidat- och graduatenivå

På ESPOL kan du välja mellan två kandidatutbildningar:

  • Bachelor's degree in Political Science: Få gedigen kunksap om Europa ur alla aspekter.
  • Bachelors degree in International Relations: En gedigen analytisk och kritisk förståelse av global politik.
  • Bachelor’s degree in Philosophy, Politics and Economics: De grundläggande verktygen för att analysera och lösa de stora förvaltningsfrågor som moderna samhällen står inför.

ESPOL erbjuder också tre mastersprogram:

  • Master's in "Global and European Politics": Europa och EU i en föränderlig värld.
  • Master's in "Food Politics and Sustainable Development": politik livsmedelsproduktion och konsumtion.
  • Master's in "International and Security Politics": våldets och osäkerhetens politik.
  • Master's in "Digital Politics and Governance" : Förstå den digitala politiken.

ESPOL erbjuder också utländska studenter möjligheten att komma och läsa statsvetenskap under en eller två terminer som study abroad student i Frankrike med ett speciellt program:

  • Program i europeisk politik: Detta är ett avancerat program fokuserat på reglering av samtida samhällen i en globaliserad värld. Det återspeglar stora politiska frågor såväl som deras lösning.

Studera i Lille, Frankrike

ESPOL ligger i Lille i norra Frankrike. Det är en dynamisk stad där kultur, sport och studentliv är ständigt närvarande. Staden har bra studentboenden, från delade lägenheter till individuella studiolägenheter. Nationella organisationer som Le Crous och internationella organisationer som All erbjuder studentboende i lugna, trygga kvarter nära campus.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på ESPOL

Fakta

Antal studenter: 1000

Success rate: 98%

Internationella studenter: 20%

Studentföreningar: 31

Partner universitet: 150


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till ESPOL. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.