Universitetsansökan till Irland

Irland har bra universitet och de lägsta kursavgifterna i den engelsktalande världen. Vår samarbetspartner kan hjälpa dig med skolval och ansökan till de flesta universiteten på Irland.

Varför studera på Irland

Det finns många anledningar till varför Irland kan vara det perfekta studiemålet för dig:

  • Irland är ett säkert mångkulturellt land som välkomnar internationella studenter. Galway och Dublin tog nyligen plats ett och två i en undersökning av Europas vänligaste städer.
  • Irland har universitet i världsklass. Universitet som Trinity College och University College Dublin har ett brett utbud av kurser från globalt erkända universitet.
  • Prisvärda utbildningar. EU-studenters avgifter har avgifter subventionerade av den irländska regeringen. Irland har de lägsta kursavgifterna i den engelsktalande världen och priserna är mycket konkurrenskraftiga jämfört med andra studieländer som Storbritannien, USA och Kanada.
  • En kul och intressant plats att studera på. Med ett rikt kulturarv, fantastisk natur och ett blomstrande nattliv finns det ingen brist på saker att göra utanför skolan.
  • Många karriärmöjligheter om du vill stanna kvar på Irland. Irländska stay back-visum gör att du kan börja din karriär i en av de mest konkurrenskraftiga ekonomierna i världen. Många stora amerikanska bolag som Google, HP, Apple, IBM, Facebook, Linkedin och Twitter har sitt europeiska huvudkontor på Irland.

Hur mycket kostar det?

Studenter från EU, EES, Storbritannien eller Schweiz betalar mycket låga studieavgifter eftersom de subventioneras av den irländska regeringen som täcker en stor del av kostnaderna. De flesta universitet tar ut cirka 3 000 Euro per år från EU-studenter. Toppuniversitet på Irland, som Trinity College, tar ut cirka 6 000 Euro/år för EU-studenter vilket är en bråkdel av vad toppuniversitet utanför EU tar ut. Dina CSN-låntäcker utan problem hela kursavgiften.

Levnadskostnaderna liknar de flesta europeiska länder, där du bör budgetera mellan 6 000 och 11 000 Euro per år. Med andra ord brukar det inte vara några problem att klara levnadsomkostnader och kursavgifter med CSN på Irland. Skolavgifter som inte klassas som kursavgift brukar dock inte täckas av CSN, så det kan ändå bli en del pengar som du får betala ur egen ficka eller ifrån CSNs levnadsomkostnadslån.

Hur ansöker jag?

Om du är en europeisk student som ansöker till ett kandidatprogram måste du skicka in din ansökan via Central Application Office (CAO). CAO låter dig ansöka om upp till 10 kurser så det ger dig många alternativ för dina studier i Irland. Sista ansökningsdag är den 1 februari, men om du missar detta, kan da skicka in en sen ansökan fram till maj.

För masters och forskarutbildningar ansöker du vanligtvis direkt till det universitet du väljer. Vår samarbetspartner har stor erfarenhet av detta och kan stötta dig genom varje steg i processen. De mest populära kurserna fylls dock snabbt så vårt råd är att kontakta oss så snart du kan.

Att ansöka till irländska universitet kan vara ganska krångligt. Vår partner hjälper dig hela vägen genom processen från att välja kurser och universitet och till ansökan steg för steg. Vare sig det är genom CAO-systemet eller som en direktansökan ger de dig den allra bästa chansen att bli antagen. Deras CAO-ansökningstjänst och karriärrådgivning är en betald tjänst som hjälper dig att uppnå dina drömmar om att studera i Irland. Tjänsten kostar vanligtvis 1 500 Euro. Fyll i en intresseanmälan om du vill veta mer - utan att förbinda dig till något. De kan hjälpa dig med alla ämnen utom utbildningar relaterade till medicin och sjukvård.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Universitetsansökan till Irland

Animation och effekter, Anthropologi, Arkitekt, Artificiell intelligens, Asienstudier, Barnomsorg, Beteendevetenskap, Biologi, Biomedicin, Bioteknik och biokemi, Business Administration (BBA), Business Management, Byggnadsingenjör, Culinary Arts, Dans, Data Analytics, Datavetenskap, Drama och teater, Ekonomi, Elektroteknik, Energiteknik, Entertainment Business, Entreprenörskap, Event Management, Film, Filosofi, Finance, Flyg-och rymdteknik, Fordonsteknik, Fotografi, Fysik, Genusstudier, Geografi och geologi, Grafisk design, Historia, Hotel Management, Illustration, Informationssystem (nätverk), Inredningsdesign, Internationell ekonomi, Internationella relationer, IT-säkerhet, Journalistik, Juridik, Kemi, Komiker, Kommunikation och PR, Konst, Kreativt skrivande, Kriminologi, Lantbruk, Lärare, Litteratur, Ljudproduktion, Logistik, Mäklare, Männskliga rättigheter, Marinbiologi, Marknadsföring, Maskinteknik, Matematik, MBA, Media, Medical Imaging, Mekatronik och robotteknik, Miljövetenskap och hållbarhet, Möbeldesign, Modedesign, Modemarknadsföring, Multimedia/Digital media, Musik, Nanoteknik, Näringslära/dietik, Neuroscience, Personalvetenskap, Personlig tränare, Produktdesign, Programmering, Project Management, Psykologi, Public Administration, Rättsmedicin, Redovisning, Reklam, Religionsvetenskap, Samhällsvetenskap, Security, Skodesign, Skogsbruk, Smyckesdesign, Sociologi, Socionom, Speldesign, Sport Management & Business, Styling & beauty, Textildesign, Turism, Webbdesign UX/UI design, Webbutveckling, Zoologi

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Universitetsansökan till Irland. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.