Malaysia Exchange

Studera i en av toppuniversiteten i Malaysia. Utmana dig akademiskt och njut av livet i en fantastisk samlingsplats full av diverse kulturer. Bo och studera i Kuala Lumpur!

Varför studera i Malaysia?

Bo och studera i Kuala Lumpur, ett av Asiens viktigaste affärsområden och upptäck Sydostasien. Malaysia är ett land med kontraster och överraskningar, en bubblande blandning av människor och ideologier. 

Malaysia har alla nödvändiga element för en verkligt oförglömlig utbytesupplevelse utomlands: orörda stränder, underbara öar, ett rikt väv med kultur och historia, välbevarade arvskatter, moderna anläggningar i toppklass, frodiga och väl underhållna naturreservat, en härlig matris av aptitretande rätter. 

Kuala Lumpur en av de bästa studentstäderna i världen med totalt 139 500 studenter! (QS Ranking 2012, plats 44). Kuala Lumpur, eller som lokalbefolkningen kallar det ”KL”, betyder en "lerig flodöversamling" på malaysiska. Staden, som inte längre är lerig men en livlig huvudstad på cirka 1,6 miljoner invånare, är ett utmärkt exempel på Malaysias kontrastkultur där höga skyskrapor och gamla hytter byggda på styltor samexisterar. Väl underhållna parker, kulturarv, museer och sjöar gör KL till en samlingsplats av underbara sevärdheter och olika underhållningsalternativ. Studera i Malaysia och fördjupa dig i denna unika och spännande miljö!

Universitet och destinationer

STUDIER I KUALA LUMPUR

Bo och studera i Kuala Lumpur, en av Asiens viktigaste affärsnav, och utforska Sydostasien.

  • Universiti Putra Malaysia (UPM) i Kuala Lumpur är rankat som det näst bästa universitetet i Malaysia (Times Higher Education 2019), 10:e bästa under 50-åriga universitet i världen (QS 50 under 50) och erkänt bland de 200 bästa universiteten i världen (QS World Ranking, plats 123). UPM är ett offentligt universitet som grundades 1931. Det har 16 fakulteter och cirka 32 000 studenter.
  • Universiti Kuala Lumpur (UniKL) är Malaysias största tekniska entreprenörsuniversitet, baserat i centrum av Malaysias huvudstad och handelsområde. Universitetet strävar efter att ge våra akademiker de färdigheter, kunskaper och attityder som krävs för att bidra till att samhället spelar en viktig roll i Malaysias globaliserade ekonomi. Bedömd som ett Tier-5 "Excellent University" av ministeriet för högre utbildning Malaysia 2009, 2011 och 2013 och belönades med Putra Brand Award 2016.

"Alla berättade hela tiden för mig hur att studera utomlands skulle vara en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Jag undrade hela tiden om det skulle vara sant. Kan det leva upp till förväntningarna? Hur skulle verkligheten se ut? Faktum är att allt är sant ! Jag har aldrig upplevt något liknande, att upptäcka nya saker varje dag är helt otroligt!" - Maugan Stourm, Frankrike (tidigare student i UPM)

"Att studera utomlands var den häftigaste, mest fantastiska och upplysande upplevelsen i mitt liv hittills och jag tycker att alla elever borde uppleva detsamma." - Lasse, Finland

Program och kurser

Universiti Putra Malaysia (UPM)

  • STUDY ABROAD-TERMIN
  • STUDIENIVÅ: Bachelor & Master
  • STUDIEOMRÅDE: Livsmedelsvetenskap, bioteknik, datavetenskap, arkitektur, ekonomi och management, teknik, miljöstudier, omvårdnad och många fler
  • MAX. ECTS: 30 ECTS / 18 US credits

Universiti Putra Malaysia är det rätta valet för dem som vill utmana sig själva akademiskt vid ett forskningsuniversitet i toppklass. Kurserna återspeglar de internationella standarderna för Oxbridge (Oxford och Cambridge) undervisningsmodell och är en del av universitetets vanliga examenskurser.

Universiti Kuala Lumpur (UniKL)

  • STUDY ABROAD-TERMIN
  • STUDIENIVÅ: Foundation, Bachelor, Diploma, Master, Doctoral
  • STUDIEOMRÅDEN: Mer än 140 studieområden
  • MAX. ECTS: 30 ECTS / 18 US credits

Universiti Kuala Lumpur är det rätta valet för dem som vill studera vid det största privata teknoprenöruniversitetet i Malaysia. Kurserna speglar den internationella standarden, och hundratals företag världen över har upptäckt att UniKL erbjuder oöverträffade möjligheter. Universiti Kuala Lumpur erbjuder ett av de största kursutbuden bland alla våra värduniversitet. Studenter kan välja mellan mer än 140 studieområden och studera på 12 olika campus spridda över Malaysia, alla undervisade på engelska av några av de bästa föreläsarna i Asien.

Studentvisum

Alla studenter som vill studera utomlands i Malaysia måste ansöka om studentvisum. Observera att ansökan om studentvisum till Malaysia är en process i flera steg. Visumansökningsprocessen och listan över nödvändiga dokument kan ändras. Vänligen ta hänsyn till detta när du väljer din utlandsstudiedestination. Innan du ansöker om ett studentvisum måste du ansöka om ett visumgodkännandebrev online (eVAL). Vänligen följ instruktionerna noggrant på vår Asia Exchange-webbplats och förbered de nödvändiga dokumenten tillräckligt tidigt.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Malaysia Exchange

Malaysia Exchange

Fakta

Studienivå: Foundation, Bachelor, Diploma, Master, Doctoral

Kursavgift UPM: 2490 EUR / termin + 75 EUR anskningsavgift

Kursavgift UniKL: 2490 EUR / termin + 75 EUR anskningsavgift

Max. credit: 30 ECTS / 18 US Credits

QS World University Rank UPM: #123 University world wide

UniKL ranking: #6 i Malaysia

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Filipinerna, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Frankrike, Portugal, Irland och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Malaysia Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.