Malaysia Exchange

Studera i en av toppuniversiteten i Malaysia. Utmana dig akademiskt och njut av livet i en fantastisk samlingsplats full av diverse kulturer. Bo och studera i Kuala Lumpur!

Varför studera i Malaysia?

Bo och studera i Kuala Lumpur, ett av Asiens viktigaste affärsområden och upptäck Sydostasien. Malaysia är ett land med kontraster och överraskningar, en bubblande blandning av människor och ideologier. 

Malaysia har alla nödvändiga element för en verkligt oförglömlig utbytesupplevelse utomlands: orörda stränder, underbara öar, ett rikt väv med kultur och historia, välbevarade arvskatter, moderna anläggningar i toppklass, frodiga och väl underhållna naturreservat, en härlig matris av aptitretande rätter. 

Kuala Lumpur en av de bästa studentstäderna i världen med totalt 139 500 studenter! (QS Ranking 2012, plats 44). Kuala Lumpur, eller som lokalbefolkningen kallar det ”KL”, betyder en "lerig flodöversamling" på malaysiska. Staden, som inte längre är lerig men en livlig huvudstad på cirka 1,6 miljoner invånare, är ett utmärkt exempel på Malaysias kontrastkultur där höga skyskrapor och gamla hytter byggda på styltor samexisterar. Väl underhållna parker, kulturarv, museer och sjöar gör KL till en samlingsplats av underbara sevärdheter och olika underhållningsalternativ. Studera i Malaysia och fördjupa dig i denna unika och spännande miljö!

Program och kurser

Det finns en enorm mängd kurser du kan studera vid University Putra Malaysia från exempelvis följande fakulteter:

 • Jordbruk och livsmedelsvetenskap 
 • Jordbruk
 • Design och arkitektur 
 • Ekonomi och ledning
 • Teknik
 • Miljöstudier
 • Humanekologi
 • Medicin och hälsovetenskap
 • Datavetenskap och informationsteknologi
 • Veterinärmedicin
 • Pedagogiska studier
 • Skogsbruk
 • Livsmedelsvetenskap och teknik
 • Naturvetenskaper

Studieavgift: 1990 EUR / termin 
Ansökningsavgift: 75 EUR. 

Det finns några extra avgifter som ska betalas vid ankomsten till Malaysia, såsom processavgift för Visa godkännande brev och registrering, orientering, läroplan och serviceavgifter (cirka 770 MYR totalt). Vänligen observera att dessa avgifter kan ändras. Dessutom finns det några akademiska utgifter (såsom böcker) för 200 MYR. Studentvisumet kostar ca. 1100 MYR. Fakulteten för medicin och hälsovetenskap har också en ”bänkavgift” på 4000 MYR per termin för att täcka kostnaderna för anläggningar och utrustning. 

Universiti Putra Malaysia

Universiti Putra Malaysia (UPM) i Kuala Lumpur är rankad som det näst bästa universitetet i Malaysia (Times Higher Education 2016) och erkänns bland de 250 bästa universiteten i världen (QS World Ranking, plats 202). UPM är ett offentligt universitet som grundades 1931. Det har 16 fakulteter och ca. 32 000 studenter. Universitetet ligger i huvudstaden i Kuala Lumpur och är bland elitinstitutionerna i staden. Universiti Putra Malaysia är det rätta valet för dig som vill utmana dig själv akademiskt vid ett högklassigt forskningsuniversitet. Kurserna reflekterar de internationella standarderna för undervisningsmodellen Oxbridge (Oxford och Cambridge) och ingår i universitetets regelbundna läroplaner. 

”Alla fortsatte att berätta om hur studier utomlands skulle vara en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Jag undrade hela tiden om det stämmer. Kan det uppfylla förväntningarna? Hur skulle verkligheten vara? Faktum är att det är sant! Jag har aldrig upplevt något liknande, att upptäcka nya saker varje dag är helt otroligt!" – Maugan Stourm, Frankrike 

"Att studera utomlands var den coolaste, mest häftiga och upplysta upplevelsen i mitt liv hittills." – Lasse, Finland

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Malaysia Exchange

Malaysia Exchange

Fakta

Number of Students: 32000

Tuition fee: 1990 EUR / semester

Max Credits per Semester: 30 ECTS

Levels of Study: Bachelor & Master

QS World University Ranking: 202

Rabatt på Asia Exchange/Beyond Abroad program

Studenter från Utlandsstudier.se får 40 Euro (drygt 440 kr) i rabatt på alla Asia Exchange/Beyond Abroads program i Korea, Taiwan, Kina, Malaysia, Indonesien, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Mexiko, Kuba, Portugal och Italien. Du kan läsa Study Abroad-terminer, kandidatprogram eller sommarkurser. Du kan också ansöka om ett stipendium på 40% av kursavgiften.

Vi mailar dig din rabattkod (coupon code) när du har fyllt i vår intresseanmälan.

Erbjudandet går ut 2028-06-24

Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Malaysia Exchange. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.