Arizona State University

Studera på ett av USAs främsta publika universitet för internationella studenter. Arizona State University (ASU) är ett modernt universitet med innovativa idéer.

Välkommen till Arizona State University

ASU har 4 olika campus i Arizona i sydvästra USA. Främst i storstadsregionen Phoenix (Amerikas 5:e största stad) och vid Lake Havasu där man har låga kursavgifter. 

ASU erbjuder förstklassiga faciliteter, otroligt studentstöd och idrott på högsta nivå. Universitetet välkomnar forskare från hela världen och har mycket goda förbindelser med företag och yrkesliv. Detta mångsidiga, högt rankade amerikanska universitet erbjuder en exceptionell utbildning och studiemiljö.

Utbildningar och studiealternativ
Ansök direkt till:

  • Bachelor's Degrees/Kandidatprogram på ASU (börja från år 1 eller transferera från ditt svenska universitet)
  • Master's Degrees

Förberedande program:

  •  ASU-USA Pathways: undergraduate academic and English preparation 

Onlinekurser för gymnasiestudenter:

  • Prep Digital: U.S. high school diploma
  • Accelerate ASU: semester 1 university courses

Varför studera på ASU?

Fantastiska campus
ASU har 4 campus i storstadsregionen Phoenix, en av USA:s snabbast växande städer. Det 5:e campuset vid Lake Havasu (känt för London Bridge) ligger nära Arizonas gräns till Kalifornien och har över 400 miles av fantastisk kustlinje. I Lake Havasu har man väldigt förmångliga kursavgifter så du kan klara dig på CSN. Med konstant soligt väder och varma temperaturer kan du njuta av utomhuslivet återt runt när du studerar i Arizona!

Massor med olika utbildningar
Få skolor har ett lika stort utbildningsutbud som ASU. Vi kan hjälpa dig att få tillträde till över 350 kandidatprogram och nästan 200 Masters. Några av de ämnesområden som finns tillgängliga är Business, Computing, Engineering, Health Care, Performing Arts, Science och många fler!

Ditt hem i USA
ASU erbjuder moderna studenthem som ligger på universitetets campus. Deras residens är säkra och genom att bo där kommer du snabbt in i en gemenskap av amerikanska och internationella studenter som studerar samma huvudämne. Njut av studentlivet och bo nära dina föreläsningssalar och campusets restauranger, matsalar och faciliteter.

Topprankade i många kategorier

ASU rankas högt i USA i många olika kategorier, bl.a:

  1. ASU is #1 in the U.S. for innovation (U.S. News & World Report, 7 years, 2016–2024) 
  2. #1 public university in the U.S. chosen by international students (Institute of International Education, 2023)

  3. #6 in the world for sustainable development goals (Times Higher Education Impact Rankings 2023)

Huvudcampus ligger I Phoenix som är USAs femte största stad.

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Arizona State University

Fakta

Internationella studenter: USAs populäraste universitet för internationella studenter

Ranking: #1 i USA för innovation

Väder: Phoenix är USAs soligaste storstad med en medeltemperatur på max 31 och min 18 per dag

Antal studenter: Mer än 145000

Anställningsbarhet: Rankat 3:a i världen för employer-student connections

Socialt: Över 1000 studentföreningar att gå med i

Upp till 50% stipendium på Arizona State

ASU delar ut generösa stipendier som kan täcka drygt 50% av din kursavgift baserat på akademiska meriter. Stipendiebeloppen för campusen i Phoenix ges i följande storlekar:

  1. Polytechnic or West Valley campus minimum $8,000; maximum $18,500, renewable annually*
  2. Downtown Phoenix or Tempe campus minimum $5,000; maximum $14,500, renewable annually*

Kursavgifterna innan stipendium är $31,890 – $37,370. Med maximalt stipendium kan du få en årlig kursavgift på bara $13,390 beroende på vilken utbildning och campus du valt samt hur stort stipendium du får.

ASU@Lake Havasu Campus har 67% lägre kursavgift jämfört med ASU’s Phoenix campus. Här kan du få stipendium på minst $1,650/år och maximum $4,800/år*

Kursavgifterna på campuset i Lake Havasu är $11,664–$13,604/år innan stipendium. Med maximalt stipendium betalar du bara $6,864/år där. Det är billigare än Community College, så här kan du klara hela kursavgifterna på CSN!

Ingen separat stipendieansökan krävs: alla sökande beaktas, och du kommer att informeras om eventuella stipendiebelopp med ditt antagningsbesked tll ASU.

Kaplan International kan i samarbete med ASU dela ut ytterligare engångsstipendier för studenter som fyller i en intresseanmälan hos Utlandsstudier.se. 

Erbjudandet går ut 2024-07-31


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Arizona State University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.