Hanyang University

Hanyang Universitet är ett av Sydkoreas ledande universitet. Välj mellan över 1000 kurser på engelska, allt från teknik till musik.

Varför studera på Hanyang?

Hög ranking: Hanyang universitetet är rankat som nr 1 av Korean Economic Daily och enligt QS är vi på plats 155 i världen och på plats 30 i Asien. 

Brett kursutbud: För studenter som väljer study abroad erbjuder Hanyang universitetet över 1000 kurser på engelska, fördelat på 5 av våra college. Det är till och med möjliget, i mån av plats, att ta en kurs vid ett annat college än ditt huvudval.

Du kan även, på study abroad, välja till den mycket omtyckta kursen i koreanska. Lär dig att beställa din egna kimchi på några dagar! 

The Soul of Asia: Ta chansen att studera och bo i en av Asiens coolaste städer! Seoul har allt du kan tänka dig, allt från fantastisk natur runt hörnet, bästa street food, hög teknologi (men hej Samsung), K-drama till smink. 

Utbildningar på Hanyang

På Hanyang universitet kan vi hjälpa dig som är intresserade av en eller två study abroad terminer. Observera att för att kunna ansöka till deras Study Abroad termin måste du vara inskriven på ett svenskt universitet och redan ha läst minst en termin. 

Kurser på kandidatnivå för en study abroad student erbjuds inom följande fakulteter: 

  • Humanities/Social Sciences
  • Physical Science/Physical Education
  • Engineering
  • Fine Arts
  • Music

Några exempel på kurser du kan välja på är: Introduktion till kvantkemi, internationella organisationer, kritisk kommunikation, musikhistoria och introduktion till marknadsföring men det finns massor av kurser att välja mellan.  

Campus

Hanyang Universitet är uppdelad på två campi, en i centrala Seoul och en i Ansan som heter ERICA campus. Ansan är en stad som ligger ca 1 timme och 20 minuter från Seoul och det finns goda kommunikationer med buss och metro. Ansan har satsat mycket på att ordna många fina cykel och gångstigar runtomkring deras många vattenkaneler och under vår och sommar kan du njuta av en sprakade blomsterprakt. Campus i Seoul ligger i centrala Seoul och är den största av de två campi men båda två är så pass stora att de fungerar som en liten ministad. 

Hanyang universitet erbjuder boende i dubbelrum på båda campi och det ett fantastiskt sätt att få uppleva det koreanska studentllivet! 

Omdöme från Utlandsstudier.se

Hanyang är ett högt rankat universitet som vi har besökt flera gånger. De har ett bra läge i Seoul och ett stort utbud av fristående kurser på engelska som du kan läsa under 1-2 terminer. Parallellt med ämnesstudierna kan du också ta en introduktionskurs i det koreanska språket. Om du vill läsa en längre språkkurs i koreanska eller en hel undergraduateutbildning i Seoul så kan vi hjälpa dig med det på närliggande Konkuk University.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Hanyang University

Fakta

Antal studenter: 15 000

Antal internationella studentr: 5 000

Årligt kursavgift: 3 513 000 till 5 202 000 koreanska won (ca 27 000 till 40 000 kr)

Terminer: Vårtermin: mars-juni. Hösttermin: september-december

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Hanyang University. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.