Lake Tahoe Community College

Lake Tahoe Community College har ett av USAs och Kaliforniens bästa och vackraste lägen vid Lake Tahoe och Sierra Nevadabergen. Det är paradiset för dig som gillar sport och frilufsliv.

Varför Lake Tahoe?

Lake Tahoe är den perfekta platsen att fortsätta dina studier på. Studera på ett mysigt college med hög utbildningskvalitet beläget i natursköna alpliknande omgivningar. Lake Tahoe rankas ofta som en av världens vackraste sjöar och platser.

Läge: Lake Tahoe är inte bara en attraktiv plats, det är också en väldigt säker plats med väldigt lite kriminalitet. Lake Tahoe ligger en bit norr om Yosemite i Kalifornien. Det är två timmar till delstatshuvudstaden Sacramento och fyra timmar till San Francisco. Lake Tahoe ligger vid gränsen till Nevada där Reno är den närmsta större staden.

Aktiviteter: Lake Tahoe är paradiset för dig som gillar sport och frilufsliv. Ingenstans i Kalifornien kan du uppleva och göra så mycket på en ock samma plats. Vandra, klättra eller åk Mountain Bike i slående vacker natur. På den stora djupa sjön kan du segla, paddla, paddelsurfa, vindsurfa eller åka på en kryssning. Lake Tahoe området är kanske allra mest känt för sin skidåkning där man bl.a. hade vinter OS 1960 i Squaw Valley (1 timme från skolan). De närmsta skidbackarna ligger precis ovanför South Lake Tahoe. 

Studieorten: South Lake Tahoe är en välkomnande småstad med internationell prägel. Här bor 25000 invånare, många kom hit som besökare och förälskade sig i platsen såpass mycket att de valde att bosätta sig här. De flesta besökarna kommer till området för att åka skidor, men de som har upplevt en sommar i Lake Tahoe kommer aldrig att glömma det.

Varför Lake Tahoe Community College?

Mångfald: Lake Tahoe Community College (LTCC) är en mysig skola med en härlig gemenskap. Trots att man bara har 3000 studenter per termin så har man under de senaste fem åren tagit emot studenter 250 internationella studenter från över 25 olika länder. På LTCC får du uppleva livet på college i USA med en personlig studieupplevelse i  fantastisk miljö.

Prisvärt: LTCC erbjuder en av de mest prisvärda utbildningarna för internationella studenter bland alla college i Kalifornien. Under läsåret 2018/2019 är kostnaden per enhet $ 203, vilket ger en kvartalsskostnad från $ 2436 till $ 3045, dvs $7308-$9135 per läsår så du kan betala hela kursavgiften med studielån från CSN.

Transferera till universitet: LTCC har ett enastående transferrekord för sina studenter som efter två års studier kan transferera direkt till år tre på ett amerikanskt universitet. Många av deras studenter transfererar till skolor inom de prestigefyllda systemen University of California och California State University. Genom att ta de två första åren på LTCC kan studenterna spara många tusentals dollar och har då möjlighet att ha råd med en hel Bachelor i USA.

Låga engelskakrav: som svensk student kommer du inte att ha några problem att uppfylla skolans engelskakrav då de endast kräver TOEFL 55 eller IELTS 5.5.

Ackreditering: LTCC är ett erkänt college som är ackrediterat av ACCJC från Western Association of Schools and Colleges, ett regionalt ackrediteringsorgan erkänt av rådet för högre utbildning och U.S. Department of Education.

Utbildningar och möjligheter

LTCC har ett levande campus med många möjligheter till aktiviteter, lärande och personlig utveckling.

Akademiska möjligheter: Vårt college erbjuder en rad akademiska program att välja mellan. Det finns 31 Associate Degrees tillgängliga för internationella studenter, varav 14 ger garanterad universitetstransfer. Välj mellan ämnen som business, arts, psykologi, geografi, musik, culinary arts, samhällsvetenskap etc. Lärarna på LTCC får alltid högt betyg ac sina elever. Här studerar du i små klasser där varje student uppmärksammas. På LTCC kommer du aldig att behöva känna dig som en i den stora massan.

Stipendier: Varje år erbjuder LTCC prestationsbaserade stipendier till sina studenter. Under många år har internationella studenter dragit nytta av dessa möjligheter och har sparat tusentals dollar i utbildningskostnader.

Studentklubbar: LTCC erbjuder ett brett utbud av klubbar för många olika intressen. Från the Honor Society, till den roliga och energiska badmintonklubben, och den internationella klubben som främjar mångfald, finns det något för alla att uppleva och njuta av.

Praktikmöjligheter: Internationella studenter är berättigade till arbetslivserfarenhet och praktikplatser genom CPT och post-OPT-anställning. LTCC har ett kontor på campus för att hjälpa internationella studenter i denna process.

Omdöme från Utlandsstudier.se

Om jag skulle åka till USA och studera på Community College så skulle jag välja LTCC. Tänk att få bo och studera på en sån fantastisk plats. Vädret är varmare och mildare än hemma med längre somrar samtidigt som du kan åka skidor i de närliggande bergen 6-7 månader om året. LTCC är dessutom en av de billigaste högskolorna som du kan läsa på i USA samtidigt som man har ett bra trackrecord för de som vill läsa vidare på amerikanska universitet.

Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på Lake Tahoe Community College

Fakta

Antal studenter: 3000

Internationella studenter: 40

Nationaliteter: 25

Läge: USAs västkust, Kalifornien nära gränsen till Nevada

Närmaste större städer: Sacramento, San Francisco, Reno, Las Vegas

Kursavgift per år: $7308-$9135


Stipendiemöjligheter i Lake Tahoe

Varje läsår delar Lake Tahoe Community Colleges stipendiestiftelse ut över $100.000 i stipendier till LTCCs till högpresterande studenter. Internationella studenter har ofta utnyttjat denna möjlighet att spara tusentals dollar på kursavgifterna för sin utbildning.

Erbjudandet går ut 2019-12-28

Läs mer
 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Lake Tahoe Community College. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


I want to get your newsletter about studying abroad (max 1/month).

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.