University of Victoria

På Vancouver Islands sydspets ligger University of Victoria. Ett offentligt och mångsidigt forskningsuniversitet med fokus på hållbarhet, inkluderande värderingar och karriärframgång.

Varför studera på University of Victoria

Som ett offentligt forskningsuniversitet med över 22 000 studenter från hela världen, är UVic en framåtblickande institution byggd på värderingar som miljö, autenticitet, inkludering och framgång. Universitetet är unikt beläget i Victoria, huvudstaden i British Columbia, som ligger på Vancouver Islands sydligaste punkt.

I partnerskap med några av världens främsta företag har UVic byggt det största kooperativa utbildningsprogrammet (“co-op”) i västra Kanada – en stor anledning till att det är rankat #1 bland kanadensiska omfattande universitet för att förbereda studenter för arbetslivet (2022 THE Global University Employability Ranking).

Med möjlighet till upp till 16 månaders betald praktik (co-op) och en genomsnittlig månadslön på 3 076 CAD (ca 23 500 kr), kan universitetets studenter njuta av välbetald, heltidsarbetserfarenhet som är direkt  integrerad i deras utbildning.

Studera på ett naturcampus med miljöfokus
På UVic studerar du på ett pittoreskt campus utformat för att se ut och kännas precis som en park. På ett stort grönskande campus blandas universitetsbyggnader med Vancouver Islands gamla regnskog. Naturstigar och färgglada gångvägar länkar studenter från ett område på campus till ett annat, vilket ger universitetet en levande "grön" känsla.

Men UVic "pratar inte bara" om miljö, man gör något åt det. Rankat som nummer 2 i världen för klimatåtgärder (2022 THE Impact Rankings), har universitetet varit stolt koldioxidneutralt sedan 2010. Utöver hållbarhet är UVic djupt engagerad i att påverka viktiga globala frågor i dag och imorgon, inklusive :

  • hälsa och välmående
  • ursprungsförsoning
  • social rättvisa
  • teknik och den mänskliga upplevelsen

Ett roligt faktum? Kanadas största on-campus-teleskop sitter på taket av UVics Bob Wright Center - bara en av anledningarna till att UVic har tledande program inom fysik och rymdvetenskap. I samma byggnad finns också ett av världens mest avancerade mikroskop.

Med tanke på dess unika läge och otroliga geografi, åtnjuter UVic-studenter oöverträffade möjligheter inom marinbiologi, skogsekologi, växt- och djurvetenskap och geovetenskap.

När studera på UVic blir du en av över 4 300 internationella studenter som representerar 110+ länder.

Utbildningar på University of Victoria

University of Victoria ger främst utbildningar på kandidat- och masternivå. Många grund- och forskarutbildningar är tillgängliga på UVic. Universitet erbjuder utbildningar inom vetenskap, miljö, humaniora, konst, hälsa och näringsliv, inklusive högrankade program inom matematik, datavetenskap, teknik och psykologi etc.

De flesta av UVics kandidatprogram kräver fyra års studier. Vissa utbildningar - som Bachelor of Commerce (BCom) och Bachelor of Engineering (BEng) - kräver också deltagande i universitetets co-op-praktikprogram, som kan lägga till ett extra år.

Alla program ger studenterna möjlighet att få praktisk erfarenhet (som co-op) som en del av sin examen. Faktum är att 94 % av alla UVic-studenter tar examen med någon form av upplevelsebaserat lärande - inklusive jobb och praktik.

Rankingar

  • #2 among Canadian comprehensive universities Maclean’s University Rankings 2023
  • #1 in North America for international research collaboration Leiden University rankings 2022
  • #2 in Canada for research in Physical Sciences and Engineering Leiden University rankings 2022
  • #1 among Canadian comprehensive universities for preparing career-ready students (2022 THE Global University Employability Ranking)
  • #2 in the world for climate action (2022 THE Impact Rankings)

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.Ämnen som du kan läsa på University of Victoria

Livskvalitet: Kanada rankar topp 3 i världen i livskvalitet

Billigare än USA: Att studera i Kanada är 25-35% billigare än att läsa i USA

Jobba i Kanada: Möjlighet att arbeta i upp till 3 år i Kanada efter examen från ett 4-årigt utbildningsprogram


Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till University of Victoria. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.