Universitetsansökan till Storbritannien

Vill du studera på universitet i London, Manchester, Oxford, Cambridge, Edinburgh eller någon annanstans i Storbritannien? UniDirect hjälper dig med ansökan och vi hjälper dig med CSN.

Ansöka till brittiska universitet

Storbritannien är det land som har näst flest topprankade universitet i världen. Utbildningarna här har ett mycket gott rykte och många universitet är översökta. Det kan vara stor konkurrens om platserna på de högrankade och populära universiteten så det gäller att sticka ut i sin ansökan. Till skillnad från i Sverige så handlar en brittisk universitetsansökan om så mycket mer än betygen. Uni Direct kan hjälpa dig med ansökan så att du får en plats på bästa möjliga universitet och utbildning baserat på dina önskemål och förutsättningar. Utlandsstudier.se kan sedan hjälpa dig med CSN, försäkring och andra resurser.

Att välja vad du ska läsa och att hitta rätt universitet för din utbildning är det första och ofta det mest utmanande steget när du ska studera utomlands. Uni Direct är experter på universiteten i Storbritannien och kan hjälpa dig att hitta rätt skola och utbildning. De hjälper studenter på alla nivåer inom alla ämnesområden*. En viktig del av denna process är att diskutera vad du vill jobba med för att kunna matcha dina akademiska intressen med dina framtida mål.

*=Undantaget är ämnen som medicin, sjuksköterska, veterinär, tandläkare, farmaceupt och barnmorska. De har slutat hjälpa till med dessa ämnen då deras erfarenhet är att svenska studenter aldrig påbörjar dessa utbildningar i Storbritannien pga svårigheterna att komma in och de höga kostnaderna för dessa utbildningar. Vill du jobba i Sverige bör du dessutom läsa dessa ämnen inom EU för att få legitimation lättare.

Ansökningsprocessen

Att ansöka till universitet i Storbritannien på undergraduatenivå (kandidat) innebär vanlivtvis att man går genom UCAS. I samband med ansökan får du bl.a. skriva ett personligt brev och ibland får du också göra en intervju. En del ansökningar går att göra direkt till universiteten, framförallt på foundationnivå. På Masternivå och doktorandutbildningar kräve personligt brev och CV. Uni Direct hjälper dig med ansökan genom ett antal personliga rådgivningssessioner över Skype och andra medier. Deras experter hjälper dig hela vägen till du är antagen.

Uni Direct har också experter som kan ge specialstöd till studenter som vill ansöka till:

 • Medicin och andra hälsorelateradeutbildningar, där du får hjälp av läkare och vårdpersonal
 • Konst och designutbildningar där aktiva designers hjälper dig att utveckla din portfolio
 • Utbildningar på engelska i länder som Italien, Spanien, Nederländerna, Schweiz, Finland och Tyskland
 • Via samarbetspartners kan de också hjälpa till med ansökningar till universitet i Kina, Nya Zeeland och USA
 • Akademiskt mentorskap för befintliga universitetsstudenter inklusive feedback och tips för avhandlingar och uppsatser

Personlig ansökningssupport

Uni Direct ger dig en personlig ansökningssupport som anpassas efter dina behov och önskemål. Några steg som brukar ingå i processen är:

 • Att ge dig en klar förståelse för hur man ansöker till brittiska universitet och när man ska ansöka 
 • Karriärrådgivning, att hjälpa dig att komma fram till vad du ska läsa och identifiera lämpliga universitet som erbjuder denna utbldning och matchar din akademiska fprofil och dina önskemål
 • Råd och information om engelskakrav, kursavgifter och stipendier
 • Hjälp och stöd med universitetsansökan, UCAS, referenser och personligt brev
 • Hjälp att skriva ett engelskt CV för ansökan på postgraduatenivå
 • Intervjuförberedelser i de fall det krävs
 • Hjälp genom processen steg för steg

Texten ovan är skriven av skolan själva och översatt av oss. Om du är intresserad av den här skolan så kan du börja med att fylla i intresseanmälan här intill så skickar vi dig mer information om hur ansökan går till och du är då garanterad att ta del av eventuella rabatter.

Omdöme från Utlandsstudier.se

University Direct är ett mycket bra alternativ om du vill ha hjälp med universitetsansökan. Till ett antal universitet i England kan de hjälpa dig helt gratis men på universiteten i Skottland och de högrankade universiteten i England samt på konkurrensutsatta utbildningar som medicinstudier så måste de att ta ut en avgift för sin hjälp. Utlandsstudier.se kan hjälpa Uni Directs studenter med CSN, försäkring, utlandsstudiehandbok m.m. Fyll i en intresseanmälan för att få mer information och hjälp av oss båda!Ämnen som du kan läsa på Universitetsansökan till Storbritannien

Animation och effekter, Anthropologi, Arkitekt, Artificiell intelligens, Asienstudier, Barnomsorg, Beteendevetenskap, Biologi, Biomedicin, Bioteknik och biokemi, Business Administration (BBA), Business Management, Byggnadsingenjör, Culinary Arts, Dans, Data Analytics, Datavetenskap, Drama och teater, Ekonomi, Elektroteknik, Energiteknik, Engelska, Entertainment Business, Entreprenörskap, Event Management, Film, Filosofi, Finance, Flyg-och rymdteknik, Fordonsteknik, Fotografi, Franska, Fysik, Genusstudier, Geografi och geologi, Grafisk design, Historia, Hotel Management, Illustration, Informationssystem (nätverk), Inredningsdesign, Internationell ekonomi, Internationella relationer, IT-säkerhet, Italienska, Japanska, Journalistik, Juridik, Kemi, Kinesiska (Mandarin), Komiker, Kommunikation och PR, Konst, Koreanska, Kreativt skrivande, Kriminologi, Lantbruk, Lärare, Litteratur, Ljudproduktion, Logistik, Mäklare, Männskliga rättigheter, Marinbiologi, Marknadsföring, Maskinteknik, Matematik, MBA, Media, Medical Imaging, Mekatronik och robotteknik, Miljövetenskap och hållbarhet, Möbeldesign, Modedesign, Modemarknadsföring, Multimedia/Digital media, Musik, Nanoteknik, Näringslära/dietik, Neuroscience, Personalvetenskap, Personlig tränare, Portugisiska, Produktdesign, Programmering, Project Management, Psykologi, Public Administration, Rättsmedicin, Redovisning, Reklam, Religionsvetenskap, Ryska, Samhällsvetenskap, Security, Skodesign, Skogsbruk, Smyckesdesign, Sociologi, Socionom, Spanska, Speldesign, Sport Management & Business, Styling & beauty, Textildesign, Turism, Tyska, Webbdesign UX/UI design, Webbutveckling, Zoologi

Studentcitat 1: “Uni Direct helped me hugely in the process of applying to University” Seb, University of Exeter undergraduate degree student

Stuentcitat 2: “This wouldn't have been possible without your help. Thank you for all you've done” Amy, Royal Holloway master’s degree student

Intresseanmälan för utlandsstudier

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningarna och ansökan till Universitetsansökan till Storbritannien. Då får du även ta del av våra rabatter och får hjälp med CSN m.m. Du kan också ställa frågor till oss och skolan här.


 


Jag vill få nyhetsbrev från Utlandsstudier.se och skolan.

Sätt mig även i kontakt med andra skolor som erbjuder liknande utbildning i samma land.

Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.