Utlandsstudietips

Här hittar du skolor och artiklar om taggen Utlandsstudietips.

Artiklar om Utlandsstudietips

 • 6 skäl att studera utomlands
  Det finns många skäl varför man ska studera utomlands. Här listar vi fördelarna med utlandsstudier och ger dig tips om hur du får ut så mycket som möjligt av din studietid utomlands.
 • Checklista för utlandsstudier
  Funderar du på att studera utomlands? I den här artikeln guidar vi dig steg för steg genom allting du behöver göra för att förbereda dig inför dina utlandsstudier.
 • Utbilda dig inom legitimationsyrken utomlands
  Funderar du på att ta en hel utbildning utomlands till ett legitimationsyrke som läkare, veterinär, psykolog eller jurist? Här tittar vi på vad det innebär om du vill jobba i Sverige.
 • Kan man studera utomlands utan egna pengar?
  Drömmer du om att studera utomlands men saknar egna pengar för att genomföra dina studier? Det finns hopp! Här tittar vi på var och hur du kan studera utomlands utan egna besparingar.
 • Hur du får ut så mycket som möjligt av dina utlandsstudier
  Att studera utomlands kan vara utmanande, roligt, skrämmande och fantastiskt. Se till att göra det mesta av dina utlandsstudier. Här är våra bästa tips.
 • Vad kan man studera utomlands?
  Vad innebär det egentligen att studera utomlands? Vad kan man läsa? Hur länge kan man vara borta? I den här artikeln besvarar vi alla dessa frågor.
 • Kan man tillgodoräkna en utländsk utbildning i Sverige?
  En fråga som vi ofta får är hur man kan tillgodoräkna eller omvandla en utländsk utbildning i Sverige. Här tittar vi på hur det går till och när det är aktuellt.
 • Studentboende utomlands
  Boendet är en viktig del av livet när man studerar utomlands. Här tittar vi på för- och nackdelar med olika studentboenden samt vad du ska tänka på om du bokar boende på egen hand.
 • Packningslista för utlandsstudier
  Du reser imorgon! Det enda som återstår inför dina utlandsstudier är packningen. Det är väl enkelt att packa för ett år. Eller? Här ger vi dig lite tips på vad du ska ta med dig.
 • Experternas bästa utlandsstudietips
  Funderar du på att studera utomlands? Här har vi sammanställt råd och tips om utlandsstudier från olika skolor och experter runt om i världen.
 •  

  Intresseanmälan

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.