Min tid på Webster University

Funderar du på att studera på universitet i USA? Läs Jessicas berättelse om hennes studietid på Webster University i St. Louis.

Yale Young Global Scholars (YYGS): Early Action or Regular Decision?

Webbinarium:  2021-10-26 21:00

Yale Young Global Scholars (YYGS) is a pre-collegiate summer program for high school students from around the world. Choosing an application deadline is a personal decision, and YYGS staff will explain the advantages of each deadline, helping students and families choose the deadline that is most suitable for their unique situation. We will host a live Q&A toward the end of the webinar. Zeva Manvi, Associate Director of Admissions at YYGS, will lead a 30-minute webinar featuring common questions about YYGS Early Action and Regular Decision deadlines.

Anmäl dig här

Jag minns fortfarande känslan jag hade när jag landade i St. Louis och kom till Webster Universitys campus. Luften var varm och fuktig. En värme som jag inte hade upplevt förut. Jag var fullständigt utmattad efter den långa resan och längtade efter en dusch och en säng. Jag möttes av elevrepresentanter på skolan och blev eskorterad till min lägenhet. Den natten sov jag i 13 timmar. Nästa dag började äventyret på riktigt som för alltid skulle förändra mitt liv.

Jag började mina studier på Webster i augusti 2008 och erhöll en bachelor’s degree i audio production i december 2011. I början var det svårt att anpassa sig till alla nya intryck som sköljde över en och jag kände en stark kulturkrock och hemlängtan. Tack vare skolans engagemang i sina elever och de vänner som jag fick kände jag mig snart som hemma. Jag blev så van med livet i USA att jag upplevde en omvänd kulturchock när jag kom hem till Sverige igen!

Som elev på skolan är man aldrig sysslolös. Det finns ett otal organisationer av alla dess slag att engagera sig i, aktiviteter att delta i och mysiga smultronställen att umgås med sina vänner på. Som student inom the school of communications (som jag var) kan man även låna kameror och annan medieutrustning att förkovra sina kreativa sidor med. Det finns till och med ett lag i Quidditch som tävlar mot andra skolor!

Under min tid på Webster gick jag all-in på alla sätt man kan när man bor och studerar på ett universitet i USA: jag var engagerad i olika organisationer, jobbade som resident assistant, jobbade i ljudstudion, deltog i aktiviteter, var ledare för anordnandet av en konferens, åkte på mässor och konferenser runt om i landet… Jag levde och andades Webster. Man lär sig lika mycket utanför som i klassrummet och jag rekommenderar att få ut så mycket du bara kan av din studietid. Man knyter kontakter och får erfarenheter som man bär med sig hela livet. Jag har varit tillbaka i St. Louis och hälsat på flera gånger sedan jag tog examen. Jag var nyligen brudtärna till min närmaste vän som jag lärde känna på Webster!

Webster University utmärks av dess internationella prägel. Här minglar studenter från världens alla hörn. Den interkontinentala atmosfären speglas i lärandet i och utanför klassrummet. Skolan är mycket stolt över möjligheten att forma sina elever till globala medborgare. Detta är något jag bär med mig i varje bemötande med nya människor. Om du har möjlighet, ta chansen att studera på ett av Websters internationella campus. Varför inte spendera en termin i Thailand?

Jag hade även möjligheten att resa runt i USA under min studietid. Från Washington DC på östkusten till San Francisco på västkusten. Om du får chansen att resa utanför St. Louis så gör det! Det finns så mycket att se, uppleva och lära runt om i landet. Man inser då hur stort USA är och hur olika livet är från stat till stat. Jag rekommenderar verkligen att resa så mycket du kan till olika delar av landet när du är där. Du kommer bli förvånad över olikheterna!

Jag kan verkligen varmt rekommendera mitt alma mater till alla som är intresserade av utlandsstudier på ett amerikanskt universitet. Jag skulle inte vara den personen jag är idag om det inte vore för min tid på Webster. Där fick jag möjligheten att växa som person samt utveckla mitt yrkesmässiga jag.

Idag är jag tillbaka i Sverige och det går inte en dag då jag inte har nytta av alla kunskaper jag erfor under min tid på Webster.

Hälsningar,

Jessica Kasström

Mer information

Här kan du läsa mer om universitet i USA.

Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Relaterade artiklar