Kom du in på universitetet?

I dagarna får många svenskar besked om de kom in på universitetet. Kom du inte in? Då kan du studera utomlands i höst! Här tittar vi på vara du kan bli antagen på kort varsel.

Att inte komma in på universitetet kan vara en besvikelse, men då gäller det att göra det bästa av situationen. Ett bra alternativ kan vara att studera utomlands istället. Kanske för en termin eller två eller kanske för en hel utbildning. Här hittar du skolor där du fortfarande kan söka till höstterminen.

Studera på universitet i England från den 5 oktober

På t.ex. De Montfort University i Leicester så finns det fortfarande en möjlighet att söka till en del av höstterminens utbildningar som startar den 5/10. Här kan du läsa Study Abroad-terminer eller en hel kandidatexxamen inom en massa olika ämnen. Fyll i en intresseanmälan nu för att komma igång och få mer information.

Läs på college i USA från september

Amerikanska Community Colleges tar ofta emot sena ansökningar det går fortfarande att söka till skolor som Seattle Central College med flexibla kurser från 1 termin till fyra år och Irvine Valley College med underbart läge nära havet i Kalifornien. Dessa skolor har kursstart i september och en ansökningsdeadline i mitten av augusti. Visumet kan dock vara en flaskhals så ansök så snart som möjligt för att kunna komma iväg i tid.

Läs webb i Barcelona, Paris, Miami eller Berlin

Vill du gå en kortare utbildning så kan vi rekommendera Ironhacks 9 veckors crash courses in webbutveckling och UX/UI Design. Utbildningarna kan sökas på kort varsel. De startar flera gånger under hösten på skolans campus i Barcelona, Paris, Miami, Amsterdam och Berlin. Du kan ansöka med kort varsel och 80-90% av skolans elever får jobb inom branschen efter avslutad utbildning.

Ta en språkkurs utomlands i höst

Inga utbildningar är så flexibla som språkkurser på språkskolor utomlands. De flesta språkskolorna har start varje måndag eller en gång i månaden för nybörjare. Du väljer själv hur många veckor du vill läsa och du kan ansöka med kort varsel. För att ha rätt till CSN måste du dock läsa minst 3 veckor inom Europa eller 13 veckor utanför Europa. Ansök med någon månads varsel om du vill finansiera din kurs med studiemedel och längre än så om du vill läsa på studentvisum utanför Europa.

Vad sägs om att läsa franska i Montpellier eller Montpellier i höst? Eller studera engelska i Sydney i vinter? Eller kanske rent av koreanska i Korea? Världen är full av möjligheter!

Vi hjälper dig att hitta en utbildning till hösten!

Vi har massor med erfarenhet av utlandsstudier och kan hjälpa dig att hitta din drömutbildning redan i höst. Fyll i vår intresseanmälan för att få gratis hjälp!

Mer information

Följ oss på Facebook och Instagram för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Kommentarer

Jag godkänner att min IP-adress kommer att sparas. Din mailadress kommer ej att publiceras. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.


Utlandsstudier_se 2018-07-14 07:47:25

Du kan ta en Master i politisk kommunikation på skolor som the American University i Washington och Washington University i Seattle. Political Science är en vanligare inriktning som du kan läsa på många universitet. Du hittar länkar till dessa och många andra universitet i USA på: https://www.utlandsstudier.se/studera/usa

Zaid hamam 2018-07-12 12:39:40

Hej jag vill läsa master i politisk kommunikation i USA vet ni vilka Universitet i USA som har den har Master?

Relaterade artiklar