Kom du in på universitetet?

I dagarna får många svenskar besked om de kom in på universitetet. Kom du inte in? Då kan du studera utomlands i höst! Här tittar vi på vara du kan bli antagen på kort varsel.

Kom du in på universitetet? Grattis! Glöm inte att tacka ja till din utbildning på Antagning.se

Om du inte kom in så förstår jag att du är besviken. Kanske kan du få en reservplats, men annars gäller det att göra det bästa av situationen. Ett bra alternativ kan vara att studera utomlands istället. Kanske för en termin eller två eller kanske för en hel utbildning. Här hittar du skolor där du fortfarande kan söka till höstterminen.

Studera på universitet i England från oktober

På t.ex. De Montfort University i Leicester så finns det fortfarande en möjlighet att söka till en del av höstterminens utbildningar som startar den 5/10. Här kan du läsa Study Abroad-terminer eller en hel kandidatxxamen inom en massa olika ämnen. Fyll i en intresseanmälan nu för att komma igång och få mer information.

Läs på college i USA från september

Amerikanska Community Colleges tar ofta emot sena ansökningar det går t.ex. fortfarande att söka till skolor som Seattle Central College med flexibla kurser från 1 termin till fyra år och Irvine Valley College med underbart läge nära havet i Kalifornien. Dessa skolor har kursstart i september och en ansökningsdeadline i mitten av augusti. Visumet kan dock vara en flaskhals så ansök så snart som möjligt för att kunna komma iväg i tid.

Läs webb i Barcelona, Paris, Miami eller Berlin

Vill du gå en kortare utbildning så kan vi rekommendera Ironhacks 9 veckors crash courses in webbutveckling och UX/UI Design. Utbildningarna kan sökas på kort varsel. De startar flera gånger under hösten på skolans campus i Barcelona, Paris, Miami, Amsterdam och Berlin. Du kan ansöka med kort varsel och 80-90% av skolans elever får jobb inom branschen efter avslutad utbildning.

Ta en språkkurs utomlands i höst

Inga utbildningar är så flexibla som språkkurser på språkskolor utomlands. De flesta språkskolorna har start varje måndag eller en gång i månaden för nybörjare. Du väljer själv hur många veckor du vill läsa och du kan ansöka med kort varsel. För att ha rätt till CSN måste du dock läsa minst 3 veckor inom Europa eller 13 veckor utanför Europa. Ansök med någon månads varsel om du vill finansiera din kurs med studiemedel och längre än så om du vill läsa på studentvisum utanför Europa.

Vad sägs om att läsa franska i Montpellier, spanska i Spanien eller koreanska i Korea i höst? Världen är full av möjligheter!

Vi hjälper dig att hitta en utbildning till hösten!

Vi har massor med erfarenhet av utlandsstudier och kan hjälpa dig att hitta din drömutbildning redan i höst. Fyll i vår intresseanmälan för att få gratis hjälp!

Mer information

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Relaterade artiklar

 • Hur man ansöker till universitet utomlands
  Ansökan till ett utländskt universitet kan vara den största utmaningen när man ordnar utlandsstudierna på egen hand. Här hjälper vi dig och går igenom ansökan steg för steg.
 • Behöver jag bra betyg för att studera utomlands?
  En fråga som vi får då och då är behöver jag bra betyg för att studera utomlands? Svaret beror på var du vill studera. Här tittar vi närmare på betygskraven för utlandsstudier.
 • Studera i USA
  Hur fungerar det att studera i USA på college och universitet? Vi hjälper dig! Här tittar vi på kostnader, ansökan, visum, stipendier, CSN, studentjobb rekommenderade skolor i USA.
 • Checklista för utlandsstudier
  Funderar du på att studera utomlands? I den här artikeln guidar vi dig steg för steg genom allting du behöver göra för att förbereda dig inför dina utlandsstudier.
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

   

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.