På språkresa i Alicante

Vill du studera spanska i Spanien? Då är Alicantes universitet ett bra alternativ, här ger språkkurserna ECTS-poäng & du kan få CSN redan som 19-åring. Vår stipendiat Cornelia berättar:

Mitt namn är Cornelia och jag sitter i skrivande stund på mitt rum i Alicante, Spanien, och lyssnar på lite nyupptäckt spansk musik. För tio månader sedan fick jag ett samtal av Johan Asplund från Utlandsstudier.se, där han meddelade att jag var 2018 års utlandsstudiestipendiat. För två månader sedan flög jag för första gången till Spanien, nervös men förväntansfull. Nu, med mindre än en vecka kvar till min hemresa, tar jag inte bara med mig en förbättrad spanska hem utan också en unik upplevelse.

Jag studerar spanska på Universidad de Alicante. De har särskilda intensivkurser, med förmiddagslektioner måndag till fredag, som startar upp varje månad så man kan börja och sluta när som helst under året. Min klass består av drygt tio personer i olika åldrar och från olika delar av världen, från Sibirien till Algeriet till Tokyo och allt möjligt däremellan.

Utöver spansklektionerna (och att njuta av att slippa det nordiska höstrusket) har jag spenderat mycket av min tid här med olika aktiviteter för utlandsstudenter. Det arrangeras alla möjliga mötesplatser och aktiviteter – språkutbyten, spelkvällar, matlagningskurser, danskurser, dagsutflykter och längre resor till olika spanska städer – alla perfekta tillfällen att träffa nya människor, lära sig mer om Spaniens kultur och språk och helt enkelt få ut det mesta av sin tid här. Jag har träffat så många olika människor och sett så många nya platser. Jag åker hem med nya perspektiv på hur annorlunda, och lika, våra liv är och med en bredare förståelse för både omvärlden och mig själv.

Det är ganska exakt ett år sedan jag träffade Johan i Utlandsstudier.ses bås på en utbildningsmässa. Jag gick i trean och stressen över vad som ska hända sedan, efter studenten, började visa sig. Jag visste inte säkert vad jag ville, mer än att jag inte ville stanna upp utan fortsätta att utvecklas. Någon vecka senare letade jag upp hemsidan och utlandsstudiestipendiet som Johan berättat om. Och nu sitter jag här! Den här resan har varit en otrolig erfarenhet. Stundtals svår och jobbig, men oftast väldigt rolig. Om du har möjligheten – res! Att samtidigt som du upptäcker en ny plats dessutom lära dig det lokala språket kommer bara öppna upp upplevelsen ännu mer. Oavsett vad du får med dig kommer det vara något helt unikt, något du inte kan få hemma.

/Cornelia Andersson

Mer information

Läs mer om att åka på språkresa och om att studera i Spanien.

Följ @utlandsstudier.se på Tiktok, Facebook, Instagram och Youtube för att se våra senaste artiklar och skolnyheter.

Relaterade artiklar

 • Spanien och Japan populärast för språkresor
  Nu har CSNs statistik för läsåret 2016/2017 kommit och vi har tittat på vilka länder som var populärast för språkresor. Vinnarna heter Spanien, Japan och USA.
 • Studentberättelse från Seoul
  Funderar du på att studera i Korea? Läs Calles berättelse från hans studietid på Konkuk University i Seoul! Vi kan hjälpa dig med ansökan dit, men nu lämnar vi över ordet till Calle:
 • Min tid på Webster University
  Funderar du på att studera på universitet i USA? Läs Jessicas berättelse om hennes studietid på Webster University i St. Louis.
 • Relaterade skolor

  De senaste artiklarna

  Populära artiklar

  Populära skolor

   

  Intresseanmälan för utlandsstudier

  Fyll i formuläret nedan om du vill få hjälp att hitta och ansöka till passande skolor i det studieland du är intresserad av. Då får du också vår Utlandsstudiehandbok och tillgång till våra stipendier. Du förbinder dig inte till något, vi hjälper dig kostnadsfritt.

  Är du antagen till en skola utomlands?  Nej     Ja

  What and where do you want to study abroad:


  I want to get your newsletters with study abroad advice (max 1/month).

  Intresseanmälan är inte bindande och kostar ingenting. Vi och/eller passande skolor/samarbetspartners kommer att kontakta dig med mer information. Vi kommer inte att dela din mailadress med någon annan än berörda partners. Genom att skicka in intresseanmälan godkänner du samtidigt våra villkor och hantering av personuppgifter.